“Kahramanmaraş orta hasarlı bina mağdurları” platformu sahalara iniyor
Gündem 1.11.2023 12:00:00 0

“Kahramanmaraş orta hasarlı bina mağdurları” platformu sahalara iniyor

Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları platformu ilk basın açıklaması ve eylemi için sahalara iniyor.

02 KASIM SAAT 14’TE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ÖNÜNDE 
Orta hasarlı bina mağdurları sosyal medyada organize olup ‘Orta hasarlı bina mağdurları platformu’ adı altında bir oluşum meydana getirdi. Kısa zaman içinde binlerce katılımın yaşandığı ve herkesin özgürce fikirlerini beyan ettiği platform üyeleri seslerini duyurmak için meydanlara inip basın açıklaması ile birlikte eylem yapma kararı aldı. İlk açıklamalarını 2 Kasım 2023 Perşembe saat 14’te Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde yapacak olan gurubun kurucularından ve sözcüsü olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Dumankaya Orta hasarlı bina sahipleri ile birlikte uygun olmayan alan adı altında ruhsat verdikleri sağlam binaları da yıkılacak olan herkesi destek vermeye davet etti. Doç. Dr. Dumankaya yaptığı açıklamada; Üstünkörü ya gözle ya da bir küçük çekiç ile yapılan kontrolün ardından, yapan kişinin ruh haline göre verdiği kararla ‘Orta hasarlı’ bina olarak sisteme işlenen binalarımıza bir şey demedik, tamam, böyle uygun görmüş ise o zaman güçlendirelim dedik ama baktık ki bu kararı uygulayarak bize güçlendirme ruhsatı vermesi gereken kurumların niyetleri yapmak değil yıkmak, kolaylaştırmak değil zorlaştırmak. Sabırla biz bu durumu atlatmaya çalışırken şimdi bir de uygun olmayan alan garabeti çıkarıldı. Konuşacağımız çok şey var ama onları burada değil meydanlarda konuşacağız, mağdur ve mazlum olan herkesi ama herkesi 2 Kasım saat 14’te Büyükşehir Belediyesi önünde bizlere destek vermeye çağırıyorum, unutmayın bugün orta hasarlılara dokunanlar yarında hasarlı ya da hasarsız demeden uygun olmayan alanlarda olan evleri yıkacak. O zaman gelin ‘Atı alan Üsküdar’ı geçmeden, testi kırılmadan önlemimizi alalım, sesimizi duyuralım. Bu eylemlerimiz yalnız bu hafta ile sınırla değil bizlerin mağduriyetleri giderilene, haklı olan sesimiz duyulana kadar her hafta bu eylemlerimiz artarak devam edecek gerekirse sesimizi duyurmak için Beştepeye kadar gideceğiz” dedi. 
 

Kahramanmaraş orta hasarlı bina mağdurları platformunda dertlerini dile getiren üyelerden O.D: “Ben sapasağlam 200 m2 evimin yıkılıp yerine 80 m2 daire verilmesine razı değilim. Hatalı verilen orta hasar kararı yüzünden ömür boyu biriktirdiğim emeğimin heba edilmesine razı değilim. Ben toprak zengini değilim 3-5 evim yok. Ömür boyu çalışıp başımı sokabilecek bir ev alabildim onu da arazisi birilerine peşkeş çekilsin diye kaybedemem.”
 

BUNA RAZI DEĞİLİZ!” diyen bir başka mağdur Y.A.K. ise; “En az 3-4 milyonluk evlerimizi en fazla 150 - 200 bin lira çıkacak masrafla yaptırmayıp bedavaya kamulaştırıp şehre 30-40 kilometre uzakta hap kadar bir ev verecekler, komşun kim olacak belli değil yoluna nasıl gideceğin belli değil, birde yarısı bizden deyip tamamını bizden çıkaracaklar. Bence herkes iyi düşünsün” dedi.
 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

15.2° / 7.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı