Kahramanmaraş Yönetim Ekonomi Siyaset (KAYES) Kongresi Bursa’da gerçekleşti
Ekonomi 17.09.2022 01:18:00 0

Kahramanmaraş Yönetim Ekonomi Siyaset (KAYES) Kongresi Bursa’da gerçekleşti

10 farklı ülkeden akademik katılımın gerçekleştiği bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası KAYES kongresi Bursa’da gerçekleşti.

Avrasya Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Derneği (ASEAD) tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi destekleriyle “Yeşil Ekonomi Kapsamında Tarım, Turizm ve Enerji” ana teması ile düzenlenen 5. Uluslararası KAYES Kongresi Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezinde düzenlendi.

ASEAD Yönetim Krulu Başkanı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim ÖRNEK 10 farklı ülkeden akademik katılımın gerçekleştiği ve 6 farklı özel oturumda Bursa’nın gündeminin ele alındığı kongreye verdikleri destekten dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyine teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada birinci sırada önem verdiği “Yeşil” teması ile bu kongreyi 3 milyon nüfuslu Bursa’ da gerçekleştirdikleri için Kongre Düzenleme Kuruluna teşekkürler etti. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım, turizm ve enerji konularında ciddi yatırımları olduğunu anlatan Aktaş, bu kongre sonucunda diğer şehirlere ilham verecek sonuçları beklediklerini ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer IŞIK yeşilin önemine vurgu yaparak yeşilin bir yaşam stili olması gerektiğini, bunu elinden geldiğince kendi hayatına uyguladığını belirtti. Kongre Düzenleme Kuruluna böyle güncel ve önemli konuları içeren bir kongre düzenledikleri için teşekkür eden IŞIK, Kongrenin Bursa için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bursa’daki marketler ve tarım kooperatifleri birlikleri ile yapılan özel oturumda paydaşların birbirleriyle iş birliği yapmada ilke kararı almak suretiyle Bursa’da üretilen tarım ürünlerinin daha uygun fiyatlarla Bursalı vatandaşlara ulaştırılacağı taraflarca deklare edildi. Bursa’da sosyal yardımların daha etkin bir dağılımını ele alan özel oturumda kurumlar arasında ortak bir veri tabanı oluşturulması yönünde paydaşlar görüş ifade ettiler.

İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN’ın katılımı ile gerçekleşen ve İnegöl turizmini ele alan bir diğer özel oturumda İnegöl’de doğa turizminin önemi vurgulandı ve vatandaşın turizmin önemi konusunda eğitimi yönünde ilke kararı alında. İznik Belediye Başkan Vekili Zuhal PEŞTE ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil ÖZER’in katılımları ile gerçekleşen ve İznik Turizmini ele alan özel oturumda ise farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İznik’in turizm potansiyelini iyi değerlendirebilmesi amacıyla atılması gereken adımlar tartışıldı.

Bursa’daki kadın kooperatiflerinin ele alındığı bir diğer oturumda ise sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı