Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde ki hastane çilesi Meclis gündeminde

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde ki hastane çilesi Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde bulunan devlet hastanesinde yaşanan doktor, personel ve ekipman eksikliği gibi sorunları Ankara’da TBMM gündemine taşıdı.

Merkez ilçeler hariç tüm ilçeler için ayrı ayrı önerge hazırlayan Öztunç, “Doktor, personel ve ekipman eksikliği” nedeniyle yeterli hizmetin sağlanamadığını, merkeze veya yakın illere sevk edilen vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

Dokuz ilçe için tek tek soru önergesi veren Öztunç’un, Nurhak özelinde Kahramanmaraş’ın ilçelerinde yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt beklediği sorular şu şekilde oldu: 
  
1. Nurhak Devlet Hastanesinde kaç uzman doktor görev yapmaktadır? Hastanede doktor açığı var mıdır? Var ise kaç doktor açığı bulunmaktadır? Doktor açığını giderme yönünde bir girişimde bulunacak mısınız? 
 

2. Bu Hastanemizde Röntgen cihazı, MR cihazı ve Tomografi cihazı bulunmakta mıdır? Var ise bu cihazları kullanabilecek yeterlilikte teknisyen veya doktor var mıdır? Bu cihazlar yok ise ne zaman bu eksiklikleri gidermeyi düşünüyorsunuz? 
 

3. Bu hastanemizden son iki yıl içerisinde doktor veya cihaz eksikliği nedeniyle başka hastanelere sevk edilmiş hasta sayısı kaçtır? 
 

4. Hastanede hangi ameliyatlar yapılmaktadır? Uzman hekim eksikliği nedeniyle kullanılmayan kapasite mevcut mudur?

 



Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu