Kahramanmaraş’ın Yeni Sözlüğü: Söz Varlığı
Eğt.-Kült. 7.07.2022 22:55:00 0

Kahramanmaraş’ın Yeni Sözlüğü: Söz Varlığı

Doç. Dr. Burak Telli tarafından kaleme alınan “Söz varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresel ağızları” eser tanıtımı Yedi Güzel Adam Edebiyat müzesinde gerçekleştirildi.

Kültür Yayınları’ndan ‘Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızları’ adlı eserin tanıtım toplantısında kitapseverlerle bir araya gelen Doç. Dr. Telli, “Bu çalışma gerçekten bizlere dil anlamında zengin bir kaynak olarak ortaya çıkarıldı. Bu zenginliği oluşturan şey ise Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürel ve sosyolojik zenginliğidir. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür Yayınları’ndan ‘Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızları’ adlı eser kapsamında kitap tanıtım programı gerçekleştirdi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ‘Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızları’ adlı sözlük türündeki eserin yazarı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Burak Telli, kitapseverlerle bir araya geldi. ‘Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızlar’ adlı kitap hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Doç. Dr. Telli, kitabı da okurlar için imzaladı. Katılımcılar, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesi ve Doç. Dr. Burak Telli’ye teşekkür etti.

Detaylı Saha Çalışması Gerçekleştirdim
Kahramanmaraş’ın çok zengin bir söz varlığının olduğunu ifade eden Doç. Dr. Burak Telli, “Kelimeler ve söyleyişler yöreden yöreye farklılıklar göstermektedir. Kahramanmaraş da tarihinde birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Kahramanmaraş’ın da zengin bir söz varlığının olması aslında bununla doğru orantılı. Ben de şehrimizin bu zengin söz varlığını bir kitapta toplamak için çeşitli çalışmalar yaptım ve bu noktada da ‘Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızları’ adlı kitabı kaleme aldım. Kitapta yer alacak sözleri oluşturma noktasında detaylı bir saha çalışması gerçekleştirdim. Saha çalışmaları esnasında çok çeşitli ve orijinal kelimeler edindim” ifadelerini kullandı. 

Zengin Bir Kaynak Oluşturuldu
Kitap tanıtım toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Burak Telli, “Kahramanmaraş merkezini, ilçelerini ve kırsal mahallelerini kapsayan ve bu coğrafyadan derlenen bir eser olan Söz Varlığı: Kahramanmaraş ve Yöresi Ağızları adlı kitabımızın tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. Kitabımızda 6060 madde başı söz bulunuyor. Kitabımızı Kahramanmaraş sözlüğü olarak nitelendirebiliriz. Bu çalışma gerçekten bizlere dil anlamında zengin bir kaynak olarak ortaya çıkarıldı. Bu zenginliği oluşturan şey ise Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürel ve sosyolojik zenginliğidir. Kitabımızı kaleme alma amacımız da aslında bu zenginliği ortaya çıkarmaktır. İnşallah bu noktada çalışmalarımız devam edecek. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.2° / 7.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı