Karatutlu; “Kahramanmaraş, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir.”
Siyasi 29.07.2022 03:19:00 0

Karatutlu; “Kahramanmaraş, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir.”

Deva Partisi İl Başkanı Uzm.Dr. İrfan Karatutlu İl ve İlçe teşkilatlarıyla birlikte son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili yetkililere Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünden seslendi.

Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı İrfan Karatutlu’nun öncülüğünde Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen teşkilat mensupları meydana gelen son depremle gündemden düşmeyen hastanedeki hasarlarla ilgili yetkililerin acilen çalışma başlatması gerektiğini dile getirdi.

"Kahramanmaraş yanlış yatırımların, yanlış kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir"

Daha sonra Kahramanmaraş Deva Partisi adına basın açıklaması yapan İl Başkanı Uz.Dr. İrfan Karatutlu:" Kahramanmaraş yanlış yatırımların, gereksiz kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir. Kahramanmaraş bir deprem kentidir. Yaklaşık her 500 yıl ara ile bu bölgede yıkıcı büyük depremler olmaktadır. Bizler bu şehirde yaşayanlar olarak tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bu depreme hazırlıklı olmalıyız.  26/07/2022 tarihinde Merkez üssü Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Tevekkeli mahallesi olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Halende aralıklı olarak bu depremler devam etmektedir. Bu kadar küçük bir depremde en sağlam olması gereken Hastane binamızda çatlaklar oluşmuş, bir takım bölümlerde tahribatlar meydana gelmiştir. 

"Küçük bir depremde dahi hasar gören hastane binası ile ilgili derhal bağımsız bir komisyon tarafından inceleme ve değerlendirme yapılmalıdır."

Necip Fazıl Hastanesinin yapılmasına başlanmadan öncede bu bölgenin deprem riski ve halkın hizmete ulaşımı noktasında uygun olmadığı defalarca dile getirilmesine rağmen, iktidar tarafından hastanenin bu bölgeye yapılmasında ısrarcı olunmuştur. Küçük bir depremde dahi hasar gören hastane binası ile ilgili derhal bağımsız bir komisyon tarafından inceleme ve değerlendirme yapılmalıdır. Bu komisyonda mutlaka Meslek odaları ve Sivil toplum örgütleri temsil edilmelidir. Daha şiddetli bir depremde oluşabilecek can ve mal kayıplarının sorumluluğu geçmişte bu bölgeye bu kurumun yapılmasına izin verenlerle birlikte, mevcut siyasi ve idareciler de olacaktır. 

Kahramanmaraş kötü yönetilmektedir. Ulaşımı sorunludur. Altyapısı sorunludur. Çarpık kentleşme ve düzensiz göç halen en büyük sorunlardan biridir. Türkiye’nin su potansiyeli en fazla ili olmasına rağmen içme ve sulama suyu sıkıntıları çekmektedir. Siyaset ve bürokrasi halkı dinlememekte, vatandaşa kibir ve ötekileştirici bir tavırla yaklaşmaktadır. 

Şehrin onlarca acil sorunu varken kentimiz muhalefet partisi olarak hakkında bilgi sahibi olamadığımız ‘’EXPO23’’ ile oyalanmaya çalışılmaktadır. Tüm bu faaliyetlere harcanan paraların kullanımı da şeffaf değildir. Kahramanmaraş yanlış yatırımların, yanlış kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir. DEVA Partisi olarak şehrimizle ilgili tüm yapılan yanlışların takipçisi olacağız.

"Hukuksuz işlemlerin hukuk normal işlediğinde hesabı Deva kadroları olarak ilgili yöneticilerden ve siyasilerden sorulacaktır. " 

İyi bilinmelidir ki; bu şehirde yapılan yanlış ve fay hattı üzerinde yapılan dikey mimari imar planlarının, fay hattı üzerinde bulunan ve serbest kat verilen tarım arazilerinin, rant uğruna değiştirilen ve yapboza döndürülen imar planlarının, hülle yoluyla yapılan belediye arsa ve petrol ruhsatı işlemlerinin, Doğukent ve Kuzey çevre yolu rant paylaşım planlamasının ve birçok belgeli hukuksuz işlemlerin hukuk normal işlediğinde hesabı Deva kadroları olarak ilgili yöneticilerden ve siyasilerden sorulacaktır.  

Yapılan bütün yanlışların farkındayız ve DEVA kadroları olarak gelecekte şehrimizin gelişiminde, her kesimin fikirlerini, katkılarını ve öngörülerini dikkate alacağımızı, şehre dair bir istişare mekanizmasını harekete geçireceğimizi söylemeden geçemeyiz. Bu şehrin ihtiyaçlarını ve taleplerini doğru sıralayarak doğru projeler ve yatırımlar yapılmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu şehri 10 yıl sonrasını bile hesaplayamayan yöneticilerden kurtarmak boynumuzun borcudur. Milletimizi kendi yaptığını kendi yıkan bir yönetimin oyuncağı olmaktan en kısa  zamanda Deva iktidarı ile kurtaracağız." dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı