Gazeteci Mustafa Alyaz’ın “A’dan Z’ye Başarılı İletişim” adlı kitabı Yediveren Yayınları’ndan çıktı.
Gazeteci Yazar Mustafa Alyaz, kitabı özellikle geleceği inşa edecek gençlerin okuması gerektiğini belirterek, “Bu hayatta kendinizi anlatabildiğiniz kadar varsınız. “Ne olursa o işi yaparım” dönemi bitti. Meslek tercihleriniz dahi kendinizi en rahat hissedebileceğiniz, en iyi anlatabileceğiniz alan olmalı.” dedi.
“Ne iş olursa onu yaparım! dönemi bitti” diyen gazeteci Alyaz, kitabı hakkında şunları söyledi:
“Günümüzde sürekli güncellenen, kendisini çağın değişimlerine göre şekillendiren olguların başında iletişim geliyor. Dijital çağ ile birlikte iletişimin boyutları ve kavramları da günden güne değişim göstermeye devam ediyor. Kaldı ki kitap maliyetleri de oldukça arttı. Tarihçi Yazar Mehmet Işık’ın önderliğiyle ilk kitabımız bugün raflarda yerini almaya başladı. “Nedir?” sorusuyla başladığımız kitabımızda bugün her insanın ihtiyaç duyduğu bilgileri bir araya getirerek iletişimin önemini anlatmaya çalıştık. Anlamak ve anlaşılmak günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi. Kelimelerin sihirli gücünü öğrendiğimiz de etkili iletişimin aslında hayatı ne kadar kolaylaştırdığını da yaşayarak öğrenmiş olacağız. Okumak, öğrenmek ve uygulamak. Anlatmak istediğimizi olabildiğince doğru şekilde karşı tarafa aktarmak için bilgi şart. Bir söz vardır, "Anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır" işte bizde bu kitapta bunun farkındalığına dikkat çekmek istedik. Doğru sözcükler, doğru mimikler, doğru bakış ile iletişimin temel taşlarını kitabımızda bir araya getirmeye çalıştık. Özellikle gençlerin okumasını istiyorum. Bu hayatta kendinizi anlatabildiğiniz kadar varsınız. “Ne iş olursa onu yaparım” dönemi bitti. Meslek tercihleriniz dahi kendinizi en rahat hissedebileceğiniz ve kendinizi en iyi anlatabileceğiniz alan olmalı.”
Tanıtım bülteninden:
“İletişim en yalın anlamda; duygularını, düşüncelerini, bilgilerini belli sembollerle anlatan gönderici, yani kaynak ile bu sembolleri çözümleyip, algılayan ve anlayan bir alıcıyı gerektirir. İletişim sürecinin işleyişi, belli bir iletişim durumunda iletişimde yer alan öğeler ve bunların karşılıklı ilişki ve etkileşimlerini gösteren bir model üzerinden incelenebilir. Kişiler arası iletişimi temel alan bu modele göre işlevsel açıdan kaynaktan alıcıya, alıcıdan kaynağa olmak üzere iki aşamalı bir işleyiş söz konusudur. Birinci aşama, anlamlandırma, yani kaynağın içinde bulunduğu durumu değerlendirip sonra amacına uygun mesajları zihinsel olarak oluşturması ve mesajları kodlama, mesajları gönderme süreçlerinden oluşur. İkinci aşama, algılama ve kod açma, yorumlama, kodlama ve geri besleme süreçlerinden oluşur.
Bu kitapta A'dan Z'ye tüm iletişim süreçlerine dair teknikler ve bunların pratik kullanımına dair bilgiler bulacaksınız.”