Pehlivanlar Er Meydanı Göksun'da Buluşuyor

Pehlivanlar Er Meydanı Göksun

Göksun Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Göksun Karakucak Güreş Festivali`nin 38'incisinin, 06 Ağustos 2017 Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.


Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Pehlivanlar diyarı olarak anılan Göksun'da karakucak güreş festivalinin yaklaşık 60 yıllık tarihi geçmişinin olduğunu söyledi.


 


Orta Asya Türk toplumlarından günümüze kadar çok az küçük değişiklikler dışında aslına uygun olarak icra edilen Karakucak Güreşinin Türklerin öz ve milli sporu olduğunu belirten Başkan Aydın, Göksun 38. Karakucak Güreş Festivaliyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


 


"Bizler güreş sporundan bahsederken hep ata sporumuz deriz. Bunun nedeni Orta Asya Türk toplumlarından günümüze kadar çok az küçük değişiklikler dışında aslına uygun olarak icra edilen Karakucak Güreşinin, Türklerin öz ve milli sporu olmasıdır. Diğer yandan Göksun, dünya çapında yetiştirdiği pehlivanlar ve yaklaşık 60 yıldır düzenlediği festivallerle ata sporumuza hizmet etmiş ve bu nedenle pehlivanlar diyarı olarak anılan bir ilçedir. Biz Göksun Belediyesi olarak bir taraftan ilçemizi modern dünyanın standartlarına sahip bir kent yapma gayreti ile çalışırken diğer taraftan da tarihi mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. 6 Ağustos Pazar günü düzenleyeceğimiz 38. Karakucak Güreş Festivali de bu çalışmalarımızdan sadece biridir."


 


Kahramanmaraş ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye`nin birçok bölgesinde güreş festivalleri yapıldığına işaret eden Başkan Aydın, her festivalde ortalama 500 güreşçinin ter döktüğü Göksun Güreş Festivalinin ise ülke genelindeki önemli festivallerden biri olduğunu belirtti.


 


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Ağustos ayında, Göksun'un, serin yayla havası ve buz gibi akarsuları ile bölgenin cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, tüm güreşçileri ve güreş severler ile güzel bir hafta sonu geçirmek için alternatif mekan arayan herkesi Göksun Er Meydanına beklediklerini sözlerine ekledi.




Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı