Tarih: 18.04.2015 03:13

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında düzenlenen yürüyüş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayarak Afşin Rabia Parkı önünde son buldu.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için spor ve yürüyüşün çok önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Afşin Toplum Sağlığı Müdürlüğünün düzenlediği hareketli yaşam etkinliğinde bir araya gelindiğini anımsatan Aksoy, ''Vatandaşlarımız sağlıkları için spor yapmaya ve yürüyüş yapmaya çalışmaları için dikkat etmeleri gerekiyor. Obezite ile mücadele için halkımızla yürüyüş yapıyoruz'' diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise amaçlarının obeziteyle mücadele etmek olduğunu söyledi.

Amaçlarının halka hareketli yaşamı benimsetmek olduğunu vurgulayan Yener, şunları kaydetti:

''İstatistiklere göre ölüm sebeplerinin en başında gelen obez, kalp damar  ve kanser hastalıkları geliyor. Hareketli yaşam bu hastalıkların olmasını engelleme bakımında en önemli faaliyet. Bu yüzden Halk Sağlığı Birliği olarak bu yürüyüşü farkındalık oluşsun diye yaptık. Bunu inşallah halkımız görecek bir farkındalık oluşacak.''

İlçe Sağlık Müdür Vekili Celal Doğan, yaptığı basın açıklamasında, amaçlarının obeziteyle mücadele etmek olduğunu söyledi. (AA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —