Yatırımcıların tercihi Elbistan
Ekonomi 10.08.2022 18:50:00 0

Yatırımcıların tercihi Elbistan

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçede kısa süre içerisinde üretime başlamayı planlayan tekstil yatırımına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Malatya merkezli bir firmanın, Elbistanlı iş insanının tesisini kiralayarak ulusal bir markaya tekstil ürünü üreteceğini bildiren Başkan Gürbüz, bunun da ilçe ekonomisine ve istihdama büyük katkı sunacağını söyledi.

Yatırımcı Mahmut Kulaçlı ve firmaya tesisini tahsis eden Elbistanlı iş insanı Harun Demir’le kameraların karşısına geçen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın bir cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yaptı.

Başkan Gürbüz, “Bugün yeni bir yatırım müjdesi daha aldık. Elbistan’ın gelişen, kalkınan ve inovatif, girişimci çalışkan halkının bölge için en önemli avantajlarından bir tanesi de yatırımcıları cezp etmesi ve bir cazibe merkezi haline gelmesi. Malatyalı bir dostumuzun tekstil üretimi noktasında kararını Elbistan yönünde vermesi, yatırımını Elbistan’da gerçekleştiriyor olması bizleri çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa bir sürede sözleşmelerini yaptılar. Küçük tadilatlarla birlikte fabrikasını çalışabilir hale getirecek. İnşallah önümüzdeki günlerde de kendisine organize sanayi bölgemizde göreceğiz. Burada çok daha büyük bir tesis yapacaklar. Firmanın, ihracatçı bir özelliği var. Güçlü firmalarla beraber hareket ediyorlar. Bu yatırımın biran önce hayata geçmesi, üretim bantlarının da hızlı şekilde çalışabilmesi adına kendi tesisini yatırımcı firmaya tahsis eden Harun Demir Bey’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Firmanın, organize sanayi bölgesindeki tesisle birlikte istihdam noktasında da ciddi katkı sunacağına işaret eden Başkan Gürbüz, şöyle konuştu:

“Küresel anlamda birçok fabrikanın kapandığı; ülkelerin ekonomik sorunlar yaşadığı bir dönemde Elbistan’da fabrikaların açılması ve yatırımcının ilçemizi tercih etmesi bizleri de mutlu ediyor. Elbistan, büyüyen, gelişen ve kalkınan vizyonu ile inşallah bölgede parlayan bir yıldız haline geliyor. Bu vesile ile yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda 60’ın üzerinde bir kardeşimizi istihdam edecekler. Arkasından da yeni tesisle birlikte bu sayıyı 1000’e ulaştırma gayretinde olacaklar. İlk etapta fabrikanın kurulması ve işler hale gelmesi gerekiyor.”
Yatırımcının her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Gürbüz, “Biz, hem yerel idare hem de organize sanayi yönetimi olarak firmalarımızın bu anlamda hep yanlarında çözüm ortağı ve paydaşı olacağız. Onların daha rahat üretim yapmalarıyla ilgili Elbistan’ın tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Tekstilde 2.fabrikamız kuruluyor. 3 ve 4.fabrikalarımızla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. Organize Sanayi Bölgemizin Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Kaymakamımız Özkan Demir’le birlikte yapacağımız toplantı ile 2.etapta istihdam odaklı yatırımlarla ilgili toplantı yapacağız. İnşallah, bu sayede Elbistan’ımızın istihdamla ilgili sorunu kalmayacak” dedi.

Kendi tesisini yatırımcı firmaya tahsis eden iş insanı Harun Demir de, “Elbistan’ımıza böyle güzel firmaların yatırım yapmaları bizler için büyük bir onur. Elbistan’ımız için büyük emek sarf eden sayın başkanımız Mehmet Gürbüz’e teşekkür ediyorum. Kendisi, bizlere, yatırımcıya ve iş insanlarına her zaman yardımcı oldu. Bu gün de bu çabaların meyvelerini almaya başladık. Elbistan’ımıza yatırım yapan kardeşimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Tekstil firmasının sahibi Mahmut Kulaçlı ise, yatırım için en uygun lokasyonun Elbistan olduğuna dikkati çekti.

Tesisteki üretimin ay sonunda başlamasını arzu ettiklerini anlatan Kulaçlı, “Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin yönlendirmesi ve yapmış olduğumuz ar-ge çalışmaları sonrasında yatırım için en uygun ve doğru yerin Elbistan olduğuna karar verdik. İş insanımız Harun Bey’in de tesisini kullanıp üretim bandımızı bu ayın sonunda açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımıza bir an önce başlamak istiyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Ulusal bir giyim markasına üretim yapacağız. İlk etapta 70 personelle işe başlayacağız. Bunu da bir buçuk yıl içersinde 700-800’e çıkarmayı hedefliyoruz. Personel alımı ile ilgili de en kısa zamanda çalışmaya başlayacağız. Yerimizin tadilatı bitene kadar da personel alımımızı tamamlamış olacağız” değerlendirmesini yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: Yatırımcıların tercihi Elbistan

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı