Zıba, hedeflerini açıkladı
Siyasi 7.11.2023 19:39:00 0

Zıba, hedeflerini açıkladı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi’nden Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hakan Zıba, şehrin kaderini değiştirmek amacıyla önemli projeler ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Zıba, açıklamalarında şunları dile getirdi:
Kahramanmaraş ve Dulkadiroğlu İlçesi olarak yaşadığımız son deprem felaketi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepimizin yaşadığı kayıplar vardır, ancak sahipsizlik kaderimiz olmamalıdır. Doğup büyüdüğüm bu şehirde güzel anılarım ve deneyimlerim var.

Ne yazık ki, Kahramanmaraş’ta belediyecilik denildiğinde halkın zihninde sıkça bir rant kapısı imajı oluştu. Biz bu algıyı değiştirmek, belediyecilik anlayışını kökten değiştirmek için buradayız. Amacımız halka hizmet eden, eziyet etmeyen bir belediye olarak anılmaktır. Çünkü biz bu şehirde mutlulukları ve acıları birlikte yaşadık. Evlatlarımız da aynı şekilde bu şehirde yaşayacaklar, ve onlara daha huzurlu ve yaşanabilir bir şehir bırakmak en öncelikli görevimizdir.
 

Öncelikle şehrimizi doğu ve batı olmak üzere iki bölgeye ayırmışlardır. Batı yakası, daha gelişmiş ve refah seviyesi yüksek insanların yaşadığı bir bölge olarak bilinirken, doğu yakası daha mütevazi bir hayat süren insanlarla dolu. Ancak bu şehirdeki gelişmenin sadece batıda olması artık kabul edilemez. İnsanlarımıza daha iyi bir yaşam kalitesi sunmak amacıyla, kendi evi olmayan her vatandaşımıza sosyal konut projeleri kapsamında konut sağlayacağız. Özellikle asgari ücretle yaşam mücadelesi veren ve gayrimenkul sahibi olmayan vatandaşlarımız önceliğimiz olacak. İlçemizde ciddi yıkımlar yaşandı ve bu yüzden ilçenin yeniden inşası ve yapılanması gerekmektedir. Ancak halkımızın fikrini almadan kesinlikle hareket etmeyeceğiz. Artık “biz yaptık oldu” anlayışı son bulmalıdır. Bu şehirde yaşamak istediği şehir hakkında söz sahibi olan insanlara hizmet eden bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz.

Ulaşım konusunda, şehrin doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan alternatif yol projelerimiz bulunmaktadır. Daha önce başlanmış ancak tamamlanamamış projeleri de Allah’ın izniyle tamamlayacağız. Gerekirse, belediye şehir planlamacıları, gece gündüz demeden il emniyet müdürlüğü trafik şube ekipleri ile sahada çalışarak trafik sorunlarını ve ulaşımı çözüme kavuşturacağız.
 

Kahramanmaraş, Türkiye’nin en geniş su havzalarına sahip olmasına rağmen su kaynaklarından sulama ve içme suyu gerektiğince faydalanamamaktadır. Üstelik su fiyatları da oldukça yüksektir. Bu sorunu çözmek için alternatif su kanalları devreye girecek ve suyu daha uygun maliyetlerle halkımıza sunacağız. Tarım alanlarının sanayileşmesine izin vermeden, üreten bir şehir olarak büyümeye devam edeceğiz. Tarım yapan çiftçilere tarım kredi kooperatifleri ile işbirliği yaparak alternatif üretim sahaları ve ürünleri hakkında konferanslar düzenleyeceğiz. Bilimsel olarak gereken ne varsa çiftçilerimize sunacağız.
 

Bertizliler bizi unuttu sanmasınlar, onların bölgelerini de unutmadık. Bertizliler bölgesi ve Çağlayancerit ilçemiz uzun yıllardır unutulmuş ve kaderine terk edilmiştir. Bu bölgelere direk ulaşım sağlayacak duble yol projeleri ve bölge halkının fikirlerini dinleyerek çalışmalar yapacağız. Bu bölgelerin de bu şehrin ayrılmaz bir parçası olduğunu göstererek, şehirle bütünleştireceğiz.
 

Sonuç olarak, hedeflerimiz büyük ve makam veya mevki için değil, bu şehre hizmet etmek amacıyla buradayız. Çünkü biz bu şehri seviyoruz ve bu şehre borçluyuz. Eğer halkımız bize yetki verirse, Kahramanmaraş’ta belediyeciliğin nasıl yapılacağını ve bir şehrin nasıl yeniden doğabileceğini tüm Türkiye görecek.
 


Anahtar Kelimeler: hedeflerini açıkladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı