İnce; ``85 Milyonun Parasını Bankalara Peşkeş Çektiler``
Siyasi 12.05.2022 14:31:36 0

İnce; ``85 Milyonun Parasını Bankalara Peşkeş Çektiler``

Muharrem İnce, "85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyere

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Hatay İl Başkanlığı'nı açmak ve bir dizi ziyaret yapmak üzere Hatay'a geldi. Hatay'da düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya gelen İnce, Erdoğan'a yüklendi. İnce, "Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar." dedi. İnce konuşmasında şunları dile getirdi

SORUNLAR ÇÖZÜLMEMİŞ KATMERLENMİŞ
"2002'de enflasyon yüzde 29.29'u, 70 yaptı. Dolar 1,6 TL şimdi 16 liraya koşuyor. İşsizlik 10.3, TÜİK 11,5 dedi. İnanırsan tabi, 2002'deki TÜİK ile şu an ki TÜİK aynı değil. Demek ki hiçbir sorun çözülmemiş katmerlenmiş. Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin olmuş. Zaten Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar."

EY AZİZ MİLLETİM SANA YALAN SÖYLÜYORLAR

"Cumhuriyet tarihinden ilk kez buğday ve ayçiçeği gemilerinin yolunu gözler olduk. Afrika'da toprak kiralıyoruz sanki bizim ovalarımız yok. 20 yılın sonunda ekonomide başarısız olunca aklına bir şey geldi. 20 yılın sonunda aklına nas geldi. Öğrencinin kredi borcunda, çiftçinin kredi borcunda, esnafın çektiği kredide faiz var; nas yok.  Merkez Bankası'nın tabela faizini 5 puan düşürdü; 19'dan 14'e geldi hiçbir işe yaramayan tabela faiz. Sonra enflasyonu 50 puan artırdı. Masal anlatıyor bu millete. Kolpa yapıyorlar, ey aziz milletim işletiyorlar seni. Yalan söylüyorlar sana."

EKMEK, ET SÜT, DOĞALGAZ FATURASI NEREDE? BANKALARDA!
"Bankalara yüzde 14 faizle para verdiler. Hazine bankalardan yüzde 24 ile borçlandı. Yoksulun, öğrencinin, çiftçinin, emeklinin parasını bankalara transfer ettiler. Nas dedikten sonra bankacılık sektörünün 2022 yılının ilk çeyreğindeki karı yüzde 285 arttı. Kim zarar etti. Esnaf, çiftçi, öğrenci, işsiz zarar etti. Türkiye'de bankalar kadar kar eden ikinci bir sektör yok Yüzde 1000 kar eden banka var. Ekmek, et, süt, doğalgaz faturası, mazot faturası nerede? Bankalarda."

85 MİLYONUN PARASINI BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER
"Bugünden itibaren Mayıs bitene kadar başka hiçbir şey konuşmayacağım. Her şeyimiz bankalarda. 85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Hedef mi gösteriyorsun? Evet hedef gösteriyorum. Evet açık açık net meydan okuyorum. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Milletimize sesleniyorum. Alamadığınız peynir, ödeyemediğiniz doğalgaz faturası, deposunu dolduramadığınız traktörün parası bankadadır. Nas diyor, faiz lobisi diyor ama parayı bankalar, faiz lobisi kazanıyor. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyerek bankalara koydu. Bu ülkede en büyük faizci Erdoğan'dır. Nasa en fazla karşı gelen kişi Erdoğan'dır."

TÜRK ÇİFTÇİSİNE 29 MİLYAR, 3-5 ZENGİNE 30 MİLYAR VERDİ
"Orta sınıfa düşman. Yaptığı uygulamaya bakın. Lüks konutta KDV'yi ucuzlattı. Ucuz konutta KDV'yi yükseltti. Hatay'daki, Konya'daki, Edirne'deki 85 milyonun çiftçisine verdiği para 29 milyar TL. 29 milyar lirayı koca ülkedeki çiftçilere verdi Kur Korumalı Mevduatta parası olan 3-5 zengine 30 milyar verdi. Ne zaman? İlk üç ayda. Kur artıyor. Kur 16 TL olursa bunun maliyeti 100 milyar olacak. Kur 17 lira olursa 155 milyar lira olacak maliyeti. Dolar 18 lira olursa 210 milyar lira olacak. Yazık bu ülkeye. Kur 20 lira olursa hazineye maliyeti 319 milyar olacak. Bütün Türk çiftçisine 29 milyar. Kur 20 lira olursa 319 milyar 3-5 zengine verecek. Dış güçler; faiz lobisi, bunlar palavradan ibarettir aziz millettim. Kandırıyorlar, işletiyorlar seni."

GIDA ENFLASYONUNUN YÜZDE 60'I ERDOĞAN'A AİTTİR
"İnadın, kibrin, beceriksizliğin ve iş bilmezliğin maliyetidir bu. Ukrayna yerle bir edildi. Savaş var Ukrayna'da. Ukrayna'da gıda enflasyonu yüzde 14,3. Türkiye'de 90! Rusya savaş halinde gıda enflasyonu 17,99. Dünya gıda enflasyonu ortalaması yüzde 30, Türkiye'de gıda enflasyonu yüzde 90 ise 30'un üstü Erdoğan'a aittir. 30'u küresel ölçekten kaynaklansın 90'nın 60'ı Erdoğan'a aittir."

UYARIYORUM PEYNİR KRİZİ KAPIDA

"Uyarıyorum. Buğdayı Türk çiftçisinden geçen sene 2,25 liraya aldılar. Ukraynalıdan Rus'tan 6 liraya aldılar. Bu senen 8 lira vermelisiniz. 8 liradan aşağısı kurtarmaz, olmaz bu iş. Hasat zamanı geldi. Ama buğdayın fiyatı belli değil daha. Bu konuda şunu bilmenizi istiyorum. Yakında bir peynir krizi gelecek. Kars'ta, Trakya'da, Erzincan'da peynir yapım zamanı, süt yok ortada. Demek ki bir iki ay sonra süt ürünleri acayip pahalı olacak. Niye süt yok? Yem çok pahalı olduğu için süt ineklerini kesit millet, bakamadı. Mecbur kaldı."

ET İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇIYORLAR
"Ette bir numara çekiyorlar. Bunlar numaracı diyorum ya! 2001 ile 2019 arasını almışlar. Hesaplama yöntemleriyle oynayıp, üretimi arttırıyorlar. Gelecekte üretim arttırılır kağıt üstünde de geçmişte üretimi artırmak şeytanın aklına gelmez. Geçmişe dönük bazı yıllarda üretimi yüzde 100 artıyorlar, ortalaması yüzde 48 artmış. Niye artıyorlar, bizim üretimimiz var buna rağmen et pahalı demek için. İthal etmenin önünü açıyorlar. Yakında Kurban Bayramı öncesinde dışardan hayvan alacaklar. Bu da Türk çiftçisinin bir kere daha yoksullaşması demektir. Bir kere daha ithalat sopası demektir."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı