İsmail Bağrıaçık ile Siyaset ve Gençlik konulu Söyleşi
20.01.2015 16:38:23 0

İsmail Bağrıaçık ile Siyaset ve Gençlik konulu Söyleşi

Kahramanmaraş Yorum Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kürşad Kerem Akçakale, eski Genç MÜSİAD Başkanı İsmail Bağrıaçık'la Siyaset ve Gençlik konulu söyleşi gerçekleştirdi.

KENDİNİ TANITIR MISINIZ ?

1982 de Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde doğdum. Liseye kadar olan eğitimimi Kahramanmaraş'ta tamamladım. Belli bir süre memleketimde ticaret yaptıktan sonra 2014 yılında  üniversite  kazanmam sebebiyle İstanbul'a yerleştim. Burada hem okuyor hem ticaret ile uğraşıyorum.

Kahramanmaraş'ta bulunduğum zamanda  2010 " 2013 yıllar arasında Genç MÜSİAD Başkanlığı yaptım. Şu an da okuduğum üniversitede Öğrenci Konsey başkanlığı yapmaktayım.

Evli ve 2 çocuk babasıyım .

NEDEN GENÇLİK VE SİYASET KONUSU ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ?

Tüm tarihimizde gençlerin yeri ve önemi oldukça önemli olmasına rağmen toplumsal yapımız içinde gençlere farklı bir yer sunulmamıştır. Genci, ailenin içinde değerlendiren toplumsal yapımız nedeniyle gençlik kavramı ve onun beraberinde gelebilecek birçok gençlik problemi görülmemiştir. Bu nedenle çalışmalar yapıyorum.


GENÇLER DEVLETİ YÖNETENLERDEN NE İSTİYOR SİZCE?

Mesela gençler, televizyonlardaki "Genç Bakış" benzeri programların sayısının artırılmasını, siyasetçilerle karşılıklı, ekranlarda tartışabilecekleri programlara daha çok yer verilmesini istiyorlar. Sebebi ise özellikle üniversitelerde okuyan gençlerimizin siyasetçilerle yurt ve okullarda daha fazla bir araya gelmek istemeleridir. Siyasette ve meclisteki kavga tarzında yapılan siyasi üsluptan rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Küfürlü ve kavgalı bir görüntünün ülkeye bir şey kazandırmayacağı konusunda hemfikirler. Siyaset alanında her konunun tartışılabilmesinden yana gençler. Mesela "Başkanlık Sistemi" "Yeni Anayasa" gibi konuların gündeme gelmeden ortadan kalktığını ve yeterince tartışılmadığına inanıyorlar. Bakanlık tarafından açılan Gençlik Merkezleri sayısının artırılması ve içeriğinin daha da zenginleştirilmesini talep ediyorlar. Gençlere yönelik kaliteli siyasi dergilerin olmasını istiyorlar. TRT'den gençlere yönelik bir kanal açılmasını arzu ediyorlar.

SİYASETTEN NİYE UZAKLAŞIYORLAR?

Siyasi partilerin temel işlevlerden birisinin siyasetçi yetiştirmek olduğunu söyleyebiliriz. Yani nasıl ki temsiliyet, hükümet olma sorumluluğu, muhalefet yapmak siyasi partilerin temel görevleri ise, siyasetçi yetiştirmek de bu işlevlerden biridir; hatta belki de en önemlilerindendir. Çünkü siyasetin ve ülkenin geleceği için devamlılık ancak yeni isimlerin yetişmesi ile sağlanabilir.Partilerin ana kademe yönetimlerinde şöyle bir bakış açısı var. "Gençlik kolları; bayrak asan, çevreyi süsleyen, broşür dağıtan, yeri geldiğinde slogan atan kişiler olarak algılanıyor. Yani ne kadar angarya iş varsa gençlik kollarına yüklenilir diye düşünülüyor." Tabii ki bu bana göre yanlış bir düşüncedir. Ana kademede görev yapanların bu bakış açısını değiştirmeleri gerekiyor. Artık gençler eskilerin dediği gibi "büyüklerim bilir" demiyorlar. "Büyüklerimiz iyi bilirler, tecrübeleri var, ama bu konuda benim de söyleyeceklerim, benim de fikirlerim var" diye düşünüyorlar.

TÜRKİYE`DE 93 FAAL SİYASİ PARTİ BULUNUYOR. GENÇLERİMİZ BU PARTİLERDEN NE BEKLİYOR?

Gençler, teşkilatta görev alan yöneticilerin ve teşkilat üyelerinin gençlerin fikirlerini almalarını ve yaptıkları çalışmalardan dolayı en azından teşekkürü esirgememelerini arzu ediyor. Gençler ayrıca, partilerin gençlik kollarında görev yapan siyasi temsilcilerin, kendilerine siyasi çalışmalara katılmaları konusunda çağrıda bulunmalarını ve çalışmaların zevkli ve çekici hale getirilmesini, kendilerine danışılmasını, saygı duyulmasını istiyorlar. Ekibin vazgeçilmez ve önemli bir üyesi olmak, partilerine aidiyet hissi duymalarını sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyorlar. Başka bir beklentileri yok.

GENÇLİK SİYASETİN NERESİNDE OLMALI?

Gençlik siyasetin tam merkezinde olmalı.Söyleyecek lafı, gerçekleştireceği projesi, ülkesini ileriye götüreceği alt yapısı olmalı.

SON SİZİ OLARAK SİYASETİN NERESİNDE GÖRECEĞİZ?

Siyasete duyarlı olmaya, daha çok fikirlerimi söylemeye, gençliğe, siyasete daha çok katkı vermeye devam edeceğim.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı