``Kahramanmaraşspor kesin şampiyon olacaktır``
7.02.2013 18:47:55 0

``Kahramanmaraşspor kesin şampiyon olacaktır``

Kahramanmaraşspor onursal Başkanı Fikret Fındık, kulübün önündeki en büyük engelin maddi imkansızlıklar olduğunu ifade ederek bu sorunun halledilmesi halinde şampiyonluğun kesin olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşspor`un şehrin marka takım olduğuna dikkat çeken Fındık, şu anda işlerin yoluna girdiğini, ikinci yarıda yapılan değişikliklerle takıma taze kan eklendiğini söyledi. kulübün geçmiş dönemlerde bir çok sıkıntı yaşadığını belirten Fındık, Kahramanmaraşspor`un bu sene şampiyon olacağını belirtirken para sıkıntısından dolayı bir olumsuzluk yaşanmasından endişe ettiğini sözlerine ekledi. Kulübün yaşadığı en büyük sıkıntının maddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Fındık Kahramanmaraşlı bürokratların ve iş adamlarının takıma destek vermediğini iddia etti. Şu an ki ilk 11`in kaliteli oyunculardan oluştuğunu anlatan Fındık, takımdaki oyuncuların Kahramanmaraşspor ve taraftarına duyduğu sevgiden dolayı alacakları paraya önem vermeden her zaman coşkuyla sahaya çıktıklarına değindi. Fındık,  oyucuların zamanla motive kaybı yaşamaması için maddi olarak desteklenmelerini gerektiğinin altını çizdi.

Yaptığımız röportajda Kahramanmaraşspor Onursal Başkanı Fikret Fındık çarpıcı açıklamalar yaptı.

KAHRAMANMARAŞSPOR`UN ŞU ANKİ DURUMU HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Fikret Fındık: Kahramanmaraşspor şu anda çok iyi yolda, gayet güzel, iyi gidiyor. Teknik ekibiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla takımda her şey yoluna girmiştir.  İkinci yarıda yapılan operasyon takıma olumlu katkı sağlamıştır. Gönderilen arkadaşlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama bu arkadaşlar problemli insanlardı. O arkadaşların gitmesiyle takımda problemler ve sorunlar azalmıştır. genç yetenekli, kişilikli, kimlikli, terbiyeli futbolcular, takım şu anda Kahramanmaraşspor için mücadele edecek bu arkadaşlara kalmıştır. Hocamıza güvenimiz sonsuzdur. Takımın tek bir problemi vardır  maddi sorun, bu sorun çözüldüğü takdirde Kahramanmaraşspor ipi göğüsleyecektir. Çünkü biz 17 takımı da izleme fırsatı bulduk ve gördüğümüz kadarıyla bunların içinde en iyi olan takım Kahramanmaraşspordur. Tek handikabı parasının olmamasıdır. Geçen yıl astronomik rakamlara  yapılan transferler Kahramanmaraşspor`un önünü, ufkunu kapatmıştır. Şu anda bu transferlerden vazgeçilmiş, yetenekli gençler transfer edilerek özüne dönülmüştür.

KAHRAMANMARAŞSPOR BU SENE ŞAMPİYON OLACAKTIR DİYEBİLİR MİYİZ?

Fikret Fındık: Kimsenin hiç kuşkusu olmasın Kahramanmaraş kesinlikle şampiyon olacaktır. Şampiyon olmasa bile en kötü ihtimalle play-off oynayacaktır. İfade ettiğim gibi 17 takım içinde Kahramanmaraşspor`dan daha kaliteli bir takım görmedik. İkinci  yarıda bazı arkadaşların takımdan gitmesi Kahramanmaraşspor`un hayrına olmuştur. Bu arkadaşlar hizmet etmiştir ama kulübe çok büyük mali külfet getiriyorlardı. İlk yarı olsa bu şekilde konuşmazdım. Çünkü ilk yarıda burada futboldan çok işin magazin, fantazi boyutuna bakan, takım ruhundan yoksun arkadaşlarımız vardı. Tabi bunun içine herkesi katmıyorum. Onların hepsi gitti, şu andaki arkadaşların hepsi takım ruhuna sahip olan arkadaşlarımızdır. Yani 25 kuruş bile vermesen oynayacak futbolculardır bunlar ama tabi bu şekilde de oynatamazsın bu fedakar insanları. Bunlara beş on kuruş vereceksin, bu takıma 100-150 bin lira para bulunduğu takdirde bu takımın önünde kimse duramaz. Bu genç çocuklar hayatlarını devam ettirecek kadar maddi imkan buldukları takdirde çıkarlar aslan gibi mücadele ederler. Daha önce olsa bu kadar iddialı konuşmazdım şampiyon olacağız diye. Bu genç arkadaşlarımızda forma aşkı var, taraftar aşkı var. Biz on kuruş dahi almasak bu sevgi için çıkar oynarız diyen bir kadro var şu anda. İşte ilk yarı durum böyle değildi, biraz daha farklı düşünen insanların olduğu bir takım vardı.

KAHRAMANMARAŞSPOR`UN BU SENEKİ HEDEFLERİ NELERDİR?

Fikret Fındık: Kahramanmaraşspor`un şu andaki hedefi Bankasya`dan başka bir şey değildir. Eğer hedefi bu olmasa bu kadar maliyetli transferlere girmezdi. Mütevazi bir takım kurar, para sıkıntısı çekmeden işine devam ederdi. Kahramanmaraşspor`un bu şekilde maliyetli transferler yapması hedefinin büyük olduğunu gösterir. Aynı zamanda Kahramanmaraşspor Bankasya`ya çıkamazsa ekonomik sıkıntıları daha çok olacaktır.

TAKIMIN ŞU ANKİ 11`İ KAHRAMANMARAŞ`A ŞAMPİYONLUK SEVİNCİNİ YAŞATABİLECEK Mİ?

Fikret Fındık: Kahramanmaraş`ın şu anda sahaya çıkan 11`i çok ideal bir 11`dir. standartların üstündedir, Bankasya`da oynayacak bir takımdır. son maçta galip geldikleri için de ayrıca kendilerini tebrik ediyorum.  Çankırıspor`un başkanıyla konuşma fırsatı bulduk, Başkan Kahramanmaraş`ın sahasına, taraftarına, halkına, taraftarın maçtaki coşkusuna hayran kaldı. bunların onda biri bende olsa ben birinci ligdeyim, para problemimi hallettim dedi. nasıl hallettiğini sorduğumuzda, her yüz bin kişide, Çankırı`nın plakası 18 olduğu için, 18 ayda 18 lira diye kampanya başlattığını söyledi. ve kampanya sonucunda beş yıldızlı tesis kurduğunu ifade etti.

KAHRAMANMARAŞSPOR`A DESTEK VERİLİYOR MU, TAKIM YETERLİ DESTEĞİ BULABİLİYOR MU?

Fikret Fındık: Bu takım sahipsiz kalmıştır, yıllardan beri bu takımın etrafında beş altı arkadaştan başka  kimse kalmamıştır. Hacı Gündeşli, İbrahim Kara, Dogan Tehçi, Yahya ve Serkan kardeşimiz yıllardan beri takıma destek veren her zaman sahip çıkan arkadaşlarımızdır. Ve takımın etrafında taraftar grupları kalmıştır. Bu takımın sahibi saydığım bu isimler ve 7 bin taraftarıdır. Kahramanmaraşspor artık memlekette üvey evlat muamelesi görmekte ve kimse tarafından desteklenmemektedir. Kahramanmaraş bürokrasisi ve İş adamları takımı kafasından silmiş şekildedir. Her şeye rağmen biz bu arkadaşlarımızla Kahramanmaraşspor`un mücadeleye devam etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız hiç bir fedakarlıktan çekinmiyorlar, öyle zamanlar oluyor ki kendi arabalarıyla erzak doldurup kulübe götürüyorlar. Kendi durumları yerinde olmamasına rağmen bu arkadaşlar kulübün eksiklerini kendi omuzlarında hissedip fedakarlıktan kaçınmadan ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Biz de gördük ki bürokrasiden ve iş adamlarından destek gelmiyor, karınca kararında kendi imkanlarımız ölçüsünde takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu şekilde de ne kadar başarılı olunur ayrı bir konudur, bir takımın ayakta kalabilmesi en önemli etkeni söyleyecek olursak bu da ancak ve ancak maddiyat, maddiyat, maddiyattır.

KULÜBÜN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL OLARAK MADDİ SIKINTILARI MI GÖRÜYORSUNUZ?

Fikret Fındık: Şu anda kulüp geçici bir tıkanma noktasında, bakın geçici diyorum, mutlaka önü ve ufku açık. şu geçici tıkanıklığı aşsın, bir miktar para futbolculara ve kulübe dağıtılsın kesinlikle bu takım şampiyon olur, Bankasya ligine çıkar, kesinlikle. Eğer bu para bulunamazsa, tabi futbolcu arkadaşlarımız özverili, moral, motivasyon anlamında bir olumsuzluk yaşayabilirler. Benim şampiyon olmasındaki tek umudum, şu andaki takımda bulunan arkadaşlarımızın hepsi terbiyeli, efendi karakterli insanlardır. Bana verilmedi diye maçı asacak, oynamayacak kişiler değiller, o şekilde düşünen futbolcu yok takımda. Bu şekilde oynamayacak oyunculardan temizlenmiş durumda, takım tertemizdir. Bu sorunları aşamazsın, bir yerde tıkanır kalırsın. Yani belli bir grup dışında herkes bu takımın başarısız olması için mücadele verdi. Aslında çok yanlış bir şeydir. Şimdi şu şehrin ikinci ligde bir takımı olsa, Bankasya`da bir takım olsa ve daha sonraki senelerde bu takımlar bir üst lige çıksalar ne kadar güzel olur. Bu herkes için çok faydalı olur, halkına yarar, Kahramanmaraş iş adamlarına yarar. Kahramanmaraşspor bir markadır, bu marka büyüdüğü müddetçe bunun fabrikalara da faydası olur. Mesela Sivas`a gittik gördük, bir tane tüten baca, sanayi yok, on tane yirmi tane işçi çalıştıran bir tekstil fabrikası yok. Ama bir Fenerbahçe maçında onlarca uçak iniyor Sivas`a. Sivas bu açıdan çok şeyler kazanıyor. Ben Kahramanmaraşlı iş adamlarını anlamıyorum, aslında bu takıma verecekleri paranın kendilerine verilmesi anlamına geliyor, kendi reklamlarını yapmış oluyorlar. Bunu bir türlü anlayamadılar, bu kısır çekişmeler, maalesef asılsız dedikodular bu insanları Kahramanmaraşspor`dan uzaklaştırdı. Gelseler içine girseler bu dedikoduların  gerçek olmadığını görecekler gayet şeffaf bir durum vardır. Bu işi seven insanlar gelmişler ve girmişler işin içine. Dışarıdan görüldüğü gibi bir şey yok, bir sürü asılsız söylentiler var bunların gerçekle hiç bir alakası yoktur. Buradan para kazanmak istiyorlar gibi bir dedikodu var, yok öyle bir şey buradan para kazanılmaz, kimse para kazanamadı. Burada para battı para, kötü yönetimlerin faturasını şu anda insanlar ödüyor.

KAHRAMANMARAŞSPOR`UN TARAFTARI HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Fikret fındık: bu takımın en büyük avantajı seyircisidir, Başbakan bile diyor ki millete rağmen bir şey olmaz. Hakikaten bu doğrudur, iş adamı vermesin, öbürü vermesin ama halk bu takımın arkasındadır. Halka rağmen bir şey olmaz. Belediyespor bizim canımız, seviyoruz, ancak aynı gün iki takımın maçı denk geldi, birini 49 kişi seyretti, diğerini 7-8 bin kişi seyretti. Devletlerde de durum böyledir, eğer halk bir şeyin yanındaysa, bir takımın arkasında duruyorsa o takım yıkılmaz. Kahramanmaraşspor`un taraftarı mükemmeldir, takımının arkasındadır. Ama Kahramanmaraşspor`un taraftarı ekonomik olarak orta sınıftır, bu insanlar desteklerini ellerindeki olan imkanlar dahilinde fazlasıyla yerine getiriyorlar. Ancak parası olanlar uzakta, halk burada...

TRANSFERLER HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Fikret fındık: Tavşanlı Linyitspor`dan transfer edilen Serkan Özsoy, Fenerbahçe ve Gaziantepspor`da oynamış çok tecrübeli, kaliteli bir futbolcu. Bu oyuncuyu herkes getiremez ama Kahramanmaraş Feridun Bey sayesinde bu oyucuyu transfer etti. Orduspor`dan transfer edilen Sinan Turan arkadaşımız var, bu oyuncular takıma güç ve kuvvet katmıştır. İleriye dönük olarak alt yapıyı güçlendirmek için 6 tane de genç oyuncu alınmıştır. Bunlar Kahramanmaraşspor`un iyiye yönelik çalışmalarına bir işarettir.

KAHRAMANMARAŞSPOR`UN ANTRENMAN YAPTIĞI SAHANIN YETERSİZ OLDUĞU HAKKINDA İDDİALAR VAR, BU KONUDA NE SÖYLERSİNİZ?

Fikret Fındık: Dün Saim Çotur`da çift kale antrenman vardı, ama orası saha değil adeta patates tarlası. Orada antrenman yapılmaz, yetkiliye üç dört saat önceden haber veriliyor saha düzlensin deniliyor ancak ilgilenilmiyor. Yani bir yabancı gelse görse burada koskocaman Kahramanmaraş takımımı antrenman yapıyor diyecektir. 


(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı