Ali Rıza Kekeç yine kazandı

Ali Rıza Kekeç Kahramanmaraş Merkez Esnaf Ve Sanatkârları Kredi Ve Kefalet Kooperatifinin Başkanıdır. Aynı zamanda Bölge Birlik Başkanıdır. Uzun yıllardır bu görevleri yürüten Ali Rıza Kekeç kendini sevdirmiş, saydırmış başarılı bir hizmet adamıdır. Kendisi gibi sevilen sayılan ekip arkadaşları ile hizmete devam etmektedirler.

Doğal olarak bu gibi seçimle işbaşına gelinen yerlerde her zaman için bir karşı aday çıkar ve seçimler de heyecanlı geçer. Geçtiğimiz 2011 yılındaki seçimlere de karşı aday olarak Mustafa Aslantürkiyeli katılır. O seçimi hatırlıyorum, (yanılmıyorsam) toplam 21 odadan 17`si Mustafa Aslantürkiyeli`yi desteklerken sadece 4 oda Ali Rıza Kekeç`i desteklemekteydi. Herkes Ali Rıza Kekeç ve ekibinin kaybedeceğine neredeyse yüzde yüz gözüyle bakarken Kekeç ve ekibi sözü edilen 21 odayı çözdüler ve 159 oy fark atarak seçimi kazandılar. Aslantürkiyeli ve onu destekleyenler adeta bozguna uğradılar. Bu beklenmedik ve inanılmaz başarısından sonra Ali Rıza Kekeç tekrar koltuğuna oturdu ve ekip arkadaşları ile hizmete devam etmeye başladılar.

Ancak Mustafa Aslantürkiyeli ve arkadaşları seçimlerin usul ve esaslara aykırı yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdular. Yaklaşık 2 yıl süren bir mahkeme sürecinden sonra seçimlerin usulüne uygun olarak yapıldığı hakkında mahkeme kararı çıktı. Böylece Ali Rıza Kekeç ve ekibinin başarıları tescillenmiş oldu.

Ali Rıza Kekeç`le mahkeme aşamasında konuyu enine boyuna konuşmuştuk ve kararın Kekeç`in lehine çıkacağını bekliyorduk. Ama yine de, ya kaybedersek gibi bir endişeleri vardı. Buna rağmen Ali Rıza Kekeç ve ekibi hizmete devam etmeye başladılar. Esnaf ve sanatkârların sevgi ve saygılarını kazanmaya, onlara hizmeti ön planda tutmaya devam ettiler.

Bu tür görevlerde yıllarını tüketmiş insanlar daha geniş, daha hazımlı, daha soğukkanlı oluyorlar. Dünkü demecinde Kekeç`in şımarıklık yapmadığını, karşı tarafı tahkir edici ifadeler kullanmadığını gördüm. Bu da onun oturduğu koltuğu ne kadar hak ettiğini gösteriyor olsa gerek.

Mahkeme kararını cebine koyan Ali Rıza Kekeç bir sonraki seçimi de büyük bir ihtimalle garantilemiş gibi görünüyor. Bu işler pek belli olmaz ama 17 odaya karşı sadece 4 oda ile seçime girip 159 oyla kazanan ekip bir sonraki seçimde bu işi daha rahat götürür gibi geliyor.

Mahkeme sonucunun esnaf ve sanatkâra hayırlı olmasını diliyorum.                             

Yorum sizin...


HACI ALİ ÖZTURAN

29.09.2013 00:00:00


Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu

Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıldı

Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fotoğraf Yarışması

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi