Yalova"da Kesilen Ağaçlar

Değerli okuyucularımız, bir hafta kadar önce Yalova"da CHP"li Belediye Başkanının emriyle yüz ellinin üzerinde ağaç kesildi.

Neden kesildi?

Köprülü kavşak yapımı için.

Değerli okuyucularımız, yol için cami bile yıkılabilir, değil ki beş on ağaç… Ağaçtır, dikilir de, kesilir de… Bana göre bunda hiçbir şey yok ama şunun da ayrımına varmak gerekir:

Hatırlayacaksınız, İstanbul Taksim"de dört tane ağaç kesildi diye Gezi Olayları adı verilen facialar yaşadık. Gezi Olaylarını tertipleyenler, o zaman da yazdık, belli odakların adamlarıdır. Maraş olayları gibi, Sivas olayları gibi Gezi Olayları da "tertip"tir. Hükümeti düşürme gayretidir. Algı operasyonu şeklinde yapılan bir darbe girişimidir. O günlerde bunları sizlerle paylaştık, bir takım art niyetliler katılmasa da madalyonun arkasında bunlar vardı. Şükretmeliyiz ki hayalleri gerçekleşmedi, aksi halde ülkemiz en az yirmi yıl geriye gidecek, Türkiye"nin ipleri sömürgeci devletlerin ellerine geçecekti. Allaha şükür umdukları olmadı.

Bu savımıza katılmayanlar da var.

Onlara soruyorum, işte Yalova"da ağaçlar kesiliyor, neden sessiz kalıyorsunuz? Taksimde kesilenler ağaçtı da Yalova"da kesilenler ağaç değil mi? Aralarında ne fark var? Eğer onlar da bunlar da ağaçsa Taksimde kopan fırtına nedir?

Bugün Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açıklama yaptı, insanlarımız için yapılacak yol ve köprüye engel oldukları için ağaçları kestirdim. Bu kestirdiğim ağaçlar ne ilktir ne de son olacaktır. İhtiyaç duyuldukça yine kesilecektir.

Başkanın açıklaması politik olarak sıkıntı doğurdu ama doğru bir açıklamadır. Ağaçtır, dikilir de, kesilir de… Öyle olmasa, dünyada ulu ağaçlardan geçilmez olurdu.

Yalova"da da ağaç kesilmesine protesto oldu ama Gezidekilerle kıyaslanabilir mi? Gezideki olaylar tam anlamıyla hükümeti devirme harekâtıydı.

Değerli okuyucular, sömürgeci ülkeler artık eskisi gibi ülkeleri silahla sömürmüyorlar, çeşit çeşit yöntemlerle, halka fark ettirmeden sömürüyorlar. Kendileri hiç görünmüyorlar. Bütün bunları bilelim, dostumuzu düşmanımızı tanıyalım.

Yorum sizin…


HACI ALİ ÖZTURAN

4.12.2014 00:00:00


Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu

Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıldı

Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fotoğraf Yarışması

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi