KSÜ"den "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde Anlamlı Kutlama

Gece gündüz demeden, soğuk sıcak demeden, bir haber peşinde saatlerce günlerce koşuşturan, bazen aç, bazen susuz, bazen evde hastası varken, bazen evde günlerce yüzünü görmediği çocuğu beklerken ille de haber, ille de haber. Haberi gazetede basılı görüp, kara mürekkeplerden satır satır okumak, hele de diğer gazeteleri atlatıp ilk haberi yapmak. Açlığı, susuzluğu, yorgunluğu ve hasreti unutturup, bir parça mutlu olmak. İşte gazetecinin kaderinden bir parça. Daha neler neler. Basın yayın dediğimiz, çağımızın olmazsa olmazı, insanlarımızın haber alma ve bilgilenmesini sağlayan, devasa sektörün, cefakar insanları, gününüz kutlu, kaleminiz ve haberiniz güçlü olsun.

"10 Ocak 2015 Çalışan Gazeteciler Günü" vesilesiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yeni Rektörü Prf. Dr. Durmuş Deveci"de Üniversitenin Avşar Yerleşkesinde bir basın toplantısı yaptı.Medyanın sorunlarına değinerek, çalışanların özverili gayretleri ile 24 saat her türlü şartlarda toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi konusunda verilen emekleri takdir etti.

Güçlü basının, güçlü demokrasinin oluşmasını sağlayacağını belirten, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, ülke kalkınmasında ve gelişmesinde önemli yeri olduğunu, iletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu, medyanın, aynı zamanda insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü ve önemli görevleri yerine getirdiği; Bu önemli misyonu yerine getirirken her türlü şartta ve mesai gözetmeden verdiği bu mücadelenin, her türlü övgüye layık olduğunu belirten sayın Rektör, kalabalık bir medya ve basın mensubunun katıldığı davette, maiyetiyle beraber davetlilerle tek tek ilgilenip kutlaması ayrı bir güzellikti.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Kemal Sayın"da "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde yapılan bu toplantıya ve Rektör beyin nazik kutlamasına teşekkür ederek, Medya olarak kendilerinin de her zaman Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin yanında yer alarak, her toplantıda ve etkinlikte mutlaka bulunmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Toplantının soru cevap bölümünde ise Rektör Prf. Dr. Durmuş Deveci, Üniversitenin büyümesi ve gelişmesi ile ilgili olarak; Hukuk, İletişim ve Veterinerlik fakültelerinin açılması için çalışıldığını. Ayrıca Tıp, Güzel Sanatlar ve Eğitim fakültesi binaları için özgün, üniversite içinde görselliği ile öne çıkan projeler hazırlatılacağını ve yapılan simgesel binaların üniversite tanıtımında ve öğrencilerin özgüvenlerine katkı sağlayacağını belirtti. Eğitimin kalitesi konusunda da, en önemli etkenin hoca ve öğrenci olduğunu, Başarılı eğitimcileri ben bulup destekleyeceğim, Kahramanmaraşlı olarak sizlerde, başarılı öğrencilere sahip çıkın, onların burs ve diğer ihtiyaçlarını karşılayın, onların Üniversitemizi tercih etmelerini sağlayın, dedi.

İnsan gücü ve ekonomik katkısı ile Kahramanmaraş"ın önemli kurumları arasında yer alan Sütçü İmam Üniversitesi, büyük ölçüde kuruluşunu tamamlayıp, kaliteye doğru yönünü çevirmesi, bizleri sevindirmiştir. Yarınlarımıza ümit dağıtan bu çalışmalarda, emin ellerde olduğumuzu bilmek insana huzur vermektedir. Kalın sağlıcakla değerli okuyucular.           


DOĞAN ARIK

12.01.2015 00:00:00


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”