Düşmanın Maraş"tan Sürülüşü

Bugün, düşmanın Maraş"tan sürülüşünün 95. yılı. Ben "düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü"  demem, denilmesini de şahsen istemem. İngilizler ya da Fransızlar Maraş"a gelmişlerdir ama Maraş"ı işgal edememişlerdir. Çünkü Müslüman için ya var olmak ya da ölmek vardır, başka bir seçenek asla yoktur.

Yalnız, Kurtuluş Bayramını iki yönden değerlendirmek gerektiğini düşünürüm. Birincisi ve ikincisinden daha önemlisi; ister İngilizler, ister Fransızlar, diğer şehirlerimiz açısından ister ki Yunanlılar bizim topraklarımızı işgal etmeye neden kalkışmışlar da ta buralara kadar gelmeye cesaret edebilmişlerdir? Onlara bu cesareti veren ne idi veya biz nasıl bir yönetim hatası yaptık da onlar böyle bir harekette bulunmaya cesaret edebildiler?

İkincisi; düşmana karşı koyan ve onları geldiklerine bin pişman eden ecdadımızdaki o ruh hâlinin bir benzerini, o ecdadın torunları olarak,  bugünün şartlarındaki modern işgalciliğe karşı bizler ne kadar gösterebilmekteyiz?

Yıllar yılı yöneticilerimizim dost diye peşlerinden ayrılmadıkları, başı sıkışanın hâlâ sığınacak mevki olarak gördükleri Amerika"nın, planlı ve programlı sömürüsü karşısında teslimiyet politikasını, dün ecdadımızın gördüğü tehlike gibi görmek zorundayız.

Adına işgal de dense sömürü de dense, ekonomik gücü ile dünyayı kuşatan Amerika"nın parasının değeri 2.5 Türk Lirası"nın üzerine çıktığı bir zamanı yaşıyoruz. Dostlarımızı ve ülkemiz insanlarını birbirine kırdıran Amerika, bu politikası ile iki kere parasal kâr elde etmektedir. Kullanılan silahlar Amerika yapımıdır, arabuluculuk edasında yaptığı masrafları ödettiren de Amerika"dır. Savaşlar zaten bunun için yapılmakta değil midir?

Bugünün şartlarında kurtulmak için, gerçek anlamda kurtuluşa ermek için bu görünmez işgalden kurtulmanın da çaresini bir an önce bulmak zorundayız.

Hürriyet güzel bir yaşam şeklidir, hürriyetimiz uğruna düşmanı sürgün eden ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Düşmanlarımızın, günümüz dünyasında yenilgiye uğrayacakları günü, hürriyetin kutsallığı adına dört gözle ve sabırla bekliyorum.


M. Nedim Tepebaşı

12.02.2015 16:18:47


Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu

Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıldı

Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fotoğraf Yarışması

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi