Ben seni ellerin ol diye mi dürttüm?

İnternetin yaygınlaşmasıyla sosyal ağlar (Facebook, Twitter vb.) insanların yeni insanlar tanımasına yardımcı bir kaynak gibi davranmaya başladı. Sosyal ağlar gerçek hayatta bir türlü sevdiğine açılamayanların bile sanal alemde onlarca kişiyi aynı anda idare edebileceğini gösterdi. Öyle ki artık bir bakıma sosyal ağlarda (a)sosyalleşmek, manita bulmaya çalışmak gibi karşılanıyor.

Anadolu insanının "bizim hatçenin gızını dağa kaldırmışlar" söylemlerinin yerini "nazifenin gızı fesbuktan dost bulmuş, kaçmışlar" söylemleri almaya başladı.

Bu olaylara paralel olarak evlendirme siteleri hizmete koyuldu. Tabii ki bu tarz şeyler sadece ülkemizde yaşanmıyor. Koskoca Victoria`s Secret Meleklerinden Karolina Kurkova bile erkek arkadaşıyla Facebook`ta tanışmış. Demem o ki, sosyal ağlar tanıştırma-kaynaştırma, evlendirme gibi büyük amaçların elçileri haline geldi. Tabii ki her aşk gibi bu aşkta da ayrılıklar kaçınılmaz. Peki birbirini sadece internetteki bilgileriyle tanımış ve uzun süre internet üzerinden aşk yaşamış kişiler için ayrılık kolay mı? Değil.

Yeri gelmiş sabaha kadar uyunmamış internette chat yapılmış, mesajlaşılmış. Uykusuzluğa alışmış bir vücudu birden bire uykuya alıştırmak kolay değil. Kimi zaman saatlerce şarj cihazına bağlıymış gibi prizle kanka samimiyetine yakın bir ilişki sürdü adam / kadın internette tanıştığı manitası için. Üstelik yenilmez yutulmaz cinsten radyasyona maruz kaldı o kafa, sabahleyin işe/okula gideceğini bile bile.

Hem öyle bir kalemde "ayrlmlyz" smsiyle bitmez ilişki. Facebook`u var, Twitter`ı var. Aylar sonra bile arkadaşlık teklifleri gelebilir. Bunları bir kenara atalım evlendirme sitelerine muhtaç ağabeylerimiz / ablalarımız var. Adam kuruluyor laptopun karşısına, profil profil geziyor. Herkese aynı mesajı atacak kadar aptal değilse bir de sevgi dolu sözlerle alakalı forumlarda vakit geçirecek.

İnternet"ten manita yapmanın bile zorlukları var. Bu zorluklara katlanıldığı halde bir de manita düşürememek var elbette. Sonuç olarak en iyi yöntem hala yüz yüze konuşmak. Aşk kağıda yazılmıyorsa sanal belleklere hiç yazılmaz mihriban.


SAFA GAYRET

23.06.2015 09:14:09


Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı