Terörün Açılımla İlgisi Yok

Türkiye açılım projesi ile yaşadığı bir, bir buçuk yıllık terörsüz zamanı geride mi bırakıyor? Pkk"da yükselen aykırı ses ve yapılan eylemler, açılımın bittiğine veya Pkk"nın gücünü koruduğuna ve her an silaha sarılabileceği mesajları acaba gerçeği mi yansıtıyor?

Öncelikle vatandaşlarımızın, asker ve polisimizin hayatına kasteden hain elleri ve beyinleri lanetliyoruz. Türk Ulusu oynanan çirkin oyunun farkındadır. Bunların karşısında millet olarak durmasını da bilecektir. Ağzından salyalar akan kışkırtıcılar, salyaların yalamak zorunda kalacaktır. Her zaman savunduğumuz, Türk Milletinin gururu asker polis yargı, hükümet velhasıl devlet arkasında milletini bulacaktır.

Yapılan bu terör eylemlerinin açılımla ne kadar ilgisi var acaba? Ne oldu ki, birden eyleme geçildi? Hangi konuda anlaşma sağlanamadı? Veya hangi konuda aldatıldı da bu eylemler yapıldı?

Değerli okuyucular, güneyimizde estirilmeye çalışılan terörün açılımla direk bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum. Türkiye, açılım konusunda çok cömert davranmıştır. Bu güne kadar tek taraflı olarak hiçbir şey istemeden, yüzde beş bile alamayacak bir partinin baraj geçmesine göz yummuştur. Ülkede söz sahibi dört partiden biri olmuştur. Eğer ortada bir pazarlık masası varsa şimdi eli daha güçlüdür. Uzlaşmada şansı daha fazla ve geçmişe bakarak halk daha kabullenmiş durumdadır. Ve umuyorum bunlar, bir zaman sonra kaldığı yerden başlaması için yalvaracaklardır.

Ama yok. Bu terörün açılımla bir ilgisi yok. Terör, Suriye"nin kuzeyinde oluşturulmak istenen koridorla ilgili. Türkiye bu konuda sert ve kararlı tavrını ortaya koydu. Ağababalar, her zamanki dost postuna bürünüp yanımıza yaklaşırken, besledikleri aç kurtlarını sürünün içine bıraktılar. Biz de ölümü görüp sıtmaya razı olacağız. Oynanan oyun basit ve her zamanki oyun. Tutana kadar da değişik versiyonlarını uygulayacaklardır. Allah sabrımızı ve metanetimizi artırsın.

Ancak, Türkiye uyguladığı politikada haklıdır. Kararlılıkla ve daha ileri adımlarla bunu gerçekleştirmelidir. Güvenliğimiz için daha fazla ödüne yanaşmamalıdır.


DOĞAN ARIK

25.07.2015 12:43:30


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”