Türkiye Yaşanacak Ülke

Geçmiş yıllarda terör dolayısıyla bu sayfalarda yazdığım birçok yazılarım var. Bu yazılarda gündemdeki fotoğrafa bakarak değil de, aklıselim düşünerek her defasında devlete olan güvenimizi belirtmiştik. Güneydoğumuzda taban bulup yerleşen, bilhassa olağanüstü hal döneminin kaldırılmasından sonra elde edilen birçok demokratik kazanımlardan da (Verilmesine sahiplenerek) nemalanan yasa dışı örgüt, Kürtlerde; çok da önemli ek kazanımları içeren açılım görüşmeleriyle meşru bir yapıya döndüğü yanlış algısına kapıldı. Bu yanlış algı, Kobani"de DAİŞ"le mücadele çerçevesinde dirsek temasına geçtiği devletlerle aldatıcı ve kışkırtıcı yanlış temasları sonrasında ve 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarından doğan yanlış yorumlarla tavan yaptı. Örgüt, küresel düşünemeyen, bölgesel bir alanda küresel aktörlerin istedikleri anda kullanılmak için bir köşede tutulduğunu bilmesine rağmen, krizlerde doğacak parlak hayallere umut bağlamaktadır. Bu haliyle de sonunda Kürtlere zarar ve zaman kaybından başka bir şey vermeyecektir.

Suriye ve Irak"ta DAİŞ"le mücadele kapsamında yürütülen harekatta yararlanılan Pkk uzantısı oluşum, bir oldu bittiyle ödüllendirilebilir mi? Türkiye"ye rağmen bu tercih yapılır mı?

Türkiye"nin, sınırları içinde ve dışında Pkk ile kararlı bir şekilde silahlı mücadelesi devam ederken, önümüzdeki günlerde böyle bir ödüllendirmenin olup olmayacağı ortaya çıkacaktır.

Esasen DAİŞ"le mücadele eden koalisyon ülkelerinin Türkiye lehine verdiği demeçlerden, örgütün ne anladığı, ABD konsolosluğuna yapılan saldırıdan anlaşılmıştır.(Bütün terör eylemlerinin aynı kaynaktan yaptırıldığı düşünülmekte) Böyle bir ödülün olmayacağı; ABD"nin, Pkk ve uzantısı yerine, İncirlik Üslerini tercih ettiğini belli etmiş, Terörist hareketlerin karşısında Türkiye"nin tavrının doğru olduğunu açıklamıştır.

Türkiye, etrafındaki bütün olumsuzluklara rağmen, ekonomisi ve teknolojisi güçlenmeye devam etmektedir. Halkın huzuru ve refahı için ayrılıktan uzak, kardeşlik ve birlik içinde yaşanacak tek ülkedir. Türk-Kürt ayrımı yapmadan ülkemize sahip çıkalım. Çocuklarımızın yarınını kurtaralım.


DOĞAN ARIK

12.08.2015 09:29:42


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”