"Hızlı Evlen Yavaş Yavaş Boşan"

Değerli Okurlar! "Hızlı Evlen Yavaş Yavaş Boşan" sözü Amerikalılara ait bir sözdür. Onlar bu sözü atasözü olarak söylerler. Cümlenin açılımı şudur: "Evlenirken, yuva kurarken düşünmeden, evleneceğin kimsenin soyunu sopunu sormadan, aslını esasını, ailesini, eğitimini, araştırmadan, ailenle istişare etmeden kendi başına karar vererek evlenirsen çok geçmeden yavaş yavaş boşanırsınız."

Değerli Okurlar! Bizim ülkemizde de gün geçtikçe boşanmalar artıyor. Hızlı evlenmeler son sürat devam ediyor. Aile bağlarımız zayıflıyor. Neredeyse her iki evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Ailelerimiz her türlü kötü örnekler ve sapıklıkla delik deşik edilmek isteniyor. Ailede şiddet artıyor, kadın kınanıyor, ayıplanıyor. Ailenin ana unsurları kayboluyor. Yaşamın ahengini meydana getiren değerler yok oluyor. Kadını toplum yaşamından soyutlayan, onun zihnini, aklını, bilgisini ve üretkenliğini yok sayan zihniyetlerin artması sonucu yuvalar yıkılıyor. Aile içi şiddet yüzünden her yıl yüzlerce kadın hayatını kaybediyor. Hal bu ki ailenin ruhu kadındır. Kadının ruhu ise evidir. Evi kuran da eve bereket getiren de suyun başı da kadındır.  Erkek de ancak kadınla tamam olur. Aksi halde eksik kalır. Ailedeki sevgi ve rahmet sayesinde bütün parçayı, parça bütünü arar, bulur, onunla bütünleşir, kaynaşır. Bu kaynaşma erkeğe babalık, kadına annelik vasfını kazandırır.

Boşanmanın dindeki yerine gelince: Allah Resulü haksız yere boşanmayı asla kabul etmemiş ve haksız yere boşananlara Arş-ı Âlâdaki meleklerin lanet edeceğini haber vermiştir. Dinimizin en nefret ettiği şeyin boşanma olduğunu söylemiştir. İslam dini boşanmayı meşru olarak kabul eder fakat hoş karşılamaz. Çünkü boşanma sosyal bir yaradır. Çocukların sahipsiz kalmasına, terbiyelerinin aksamasına, fertler ve aileler arasına huzursuzlukların girmesine boşanma sebep olur. Aileler ne kadar sağlam ve dayanışma içinde olursa, toplum hayatı da o kadar sağlam ve güçlü olur. Peygamberimiz evlilikte bir araya gelen insanların birbirlerinin eksiklerine ve hoş olmayan davranışlarına karşı sabır ve tahammülü kendilerine düstur edinmelerini istemiştir. Evliliğin asıl gayesinin; bir aile kurmak, karı koca arasında dayanışmayı sağlamak, eşinin olumsuz davranışlarını en güzel bir şekilde düzeltmeye çalışmak, bir yardımlaşma ve dostluk vücuda getirmek olduğunu K.Kerim Tahrim Suresinde ifade edilmiştir.


M. KEMAL ATİK

18.02.2016 08:03:41


Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu

Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıldı

Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fotoğraf Yarışması

BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi