Akedaş Gerçeği


Bu kentin  yaşı  yetmiş beşe  ramak kalmış ,eğitimci bireyi olarak  Kahramanmaraş"a  ilişkin  bazı birikimlerim  olduğunu sanıyorum.Toplumumuzla her platformda  bir ve beraberliğim oldu. Bu hem sosyal hem siyasi platformda  gelişti ve bu birikimi  kazandım. Her güzelin bir çirkin huyu olur.


Varsayımından hareketle; her güzelliğimizi gölgeleyen ,kıskançlığımız ve dedikoduculuğumuz yıllar yılı değişmeden  sürüp devam etmekte…Meşhur sözde;"" Bir şeyin  aslından  şüyu bulması  daha vahimdir."" denilmiştir.Huylu  huyundan vaz geçmez özdeyişine  benzer,  mahalli bir sözümüzde de  edirgudur edilmeyen neremiz kaldı ,diye mahalli bir deyimimiz var.Bu söz  günlük dilde; şeklini, şemailini arzu edilmeyen bir şekle sokmak anlamında  kullanılır.K imin hangi  hesap peşinde,hangi  mihrak tarafından provoke edilerek  Akedaş"ı  yıpratma girişimi, benim başlangıçta  ifade etmeye çalıştığım kötü huyumuz  kullanılarak  yıpratılmaya  çalışılıyor. Yahudi atasözündeki;"" Çamur  at, tutmazsa da izi kalır."" Hesabı güdülüyor.İşin üzücü tarafı; çiçeği burnunda  CHP milletvekilimiz Ali Öztunç  beyin ve MHP  milletvekilimiz Sefer Aycan beyin  bu  provokasyona  alet olmalarıdır.Hizmetetmek,kamu haklarını korumak  adına  girişimleri doğru bir eylem…Konunun  araştırmalarını yetkili,donanımlı kişilerden alarak  yapmaları en sağlıklı yol olurdu diye düşünüyorum. Yapılan açıklamalar boşa  çıkarsa bundan kendileri yıpranır.Nitekim  öyle de oldu.


Bu  işi kim provoke  ediyorsa  çok  profesyonel birileri .Kurt dumanlı havayı sever. Ekonomik bir süreçten geçiyoruz. Yıkmak,harap etmek için  en uygun zaman…Burası Kahramanmaraş  büyük şehir olduk. Ama ,hala bir kasaba kimliği taşıyoruz. Benim bildiklerimi, gözlemlediklerimi bir kamu oyu biliyor.Akedaş hedef seçilerek asıl sütrenin gerisindeki  hedef:Henefi Öksüz, Alişan Arıkan,Abdülkadir Kurtul ve Mehmet Baldukbeylerdir.Bu isimler ülkemizde ; üretimde, ihracatta, istihdamda, vergideön sıralarda olan  insanlar…Bir an onları ekonomik ve  sanayi hayatımızın  dışında düşünün neler ,neler olur? Global olarak bu insanların kurduğu sınai  tesislerininde23-24 bin   çalışanı ve onların  efradını düşünün, bu yüz bini bulur. Rızık Allah"tandır…Allah bu insanları vesile kılmıştır.Bu insanların birkaçı da benin öğrencim de olur.Kişilik olarak, erdem olarak tanıdığım insanlar…Küçük hesapların insanları değildirler. Bir insan yedisinde neyse, yetmişinde de odur diyen atalar boşa dememişlerdir.


Bir an tefekkür etmek lazım…Onca varlığın  içinden yedikleri içtikleri ne olabilir? Bilge  insan Dedem Korkut Ata ;""Bir insan arz eyler,talepeyler,dağ yumrunca mal yığsa nasibinden fazlasını  yiyemez.""diyor.


Ülkemiz gibi Maraş"ımız da  yıpratılmak için hedef seçilmiştir.Asıl hedef bu insanlar değil bizim toplumumuzdur.Onların  şahsında bir kaus yaşatılmak istenmektedir. Dedikodularla, gıybetlerle  bir yere varılamaz. Kaybeden biz olacağız.Zaman birlik beraberlik zamanıdır.El gün seyre doymaz.


Basına yansıyan AKP milletvekillerinin konuya  tetkik ederek  gerekli yaptıkları objektif açıklamayı her insan gibi ben de okudum.Tatmin de oldum.Konuya gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederim.Fakat bu açıklamanın kamuya mal olması için daha sade, avamın da  anlayacağı biçimde   yansıtılması  gerekir.


Akedaş Allah korusun ; birHans"ın, Corc"un , Simon"un  elinde  olsun da  milli servetimiz oluk ,oluk dışarı mı aksın istiyoruz? Yetmez mi artık  dışarıya  bağımlılığımız. Gerçek özgürlüğün ekonomik özgürlüğümüzle örtüştüğünü  bilmeyenimiz mi  kaldı.Bu insanları  yüreklendirelim ki  daha  çok işimiz aşımız olsun.İkici Dünya Savaşı  sonrası  ekonomimize yansıyan olumsuzları bizim  nesil çok iyi bilir.İğneden ipliğe  bir şeyimiz yoktu.Elektrik Maraş"ta ne gezer.Pınarbaşı"nın suyu ile dönen bir salyangoz vardı ,o da ikide bir arızalanır, vali konağını, orduevini aydınlatırdı. Akedaş"ın dağıtım hizmetlerini aldığı günden bu yana yapılan hizmetleri ve yatırımları gözümüze sokmayalım.



ÖMER BAYDEMİR

14.09.2018 13:14:52


Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu