YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇAĞRI


Yeni belediye başkanımız  Hayrettin Güngör, Kahramanmaraşlıların   teveccühleriyle yeni başkanımız oldu. Hem kendilerine hem Kahramanmaraş"ımıza hayırlı uğurlu olsun. Aday olarak belli teamüllerin  dışında aday belirlemede yöntem uygulandı.


Hayrettin bey zora talip oldu. Büyük şehir olarak çok  farklı alanlarda komşu kentlere göre  hayli eksiklerimiz var… Ön adıyla müsemma; hayır eden,hayır sahibi  kimliğiyle görevini bir  ibadet vahdaniyetiyle yapmak durumunda.Allah muvaffak etsin. Kendisi bu şehrin şehr-i emini,  şeyh"ül beledi konumunda.


Kariyeri , birikimi , deneyimi  mükemmel… Bunun sahada uygulanması, eylem haline gelmesiyle Kahramanmaraş çok şeyler kazanacak.


Şairimiz Fuzuli"nin  ; ‘"Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil.""mısraından müphem  kentimizin aciliyet arz eden  bir sorununu dile getireceğim.Bu sorun sadece belediye başkanımızı da bağlamaz.. Daha  birçok ilgiliyi de ilgilendirir. Ulusal medyadaki  gazetelerde ,hava kirliliği  yönünden ülkemizde Kahramanmaraş"ın ilk  dördün içinde olduğu haberini okuduk. Bu dönemde doğalgaz kentimize  kazandırılarak kent içinde  kirlik büyük ölçekte giderildi. Ancak bu önlem giderek özelliğini yitirdi. Zira Kahramanmaraş  metropol bir kent olarak sanayi ile iç içe oldu. Bu kez de  fabrika bacalarından çıkan zehirli duman tehdidi başladı. Bu yerleşim merkezleri incelendiğinde bu bariz olarak gözükür.Tahsisli kömürle kalorifer yakıldığı dönemde, kükürt dioksit oranı düşük Tavşanlı linyiti yakılırken fazla bir  sorun yaşanmıyordu. Ancak ne zaman Cizre-Silopi asfaltiti yakılmaya başlandı. Havadan  kurum yağmaya başladı. İnsanlar balkona çıkamaz,çamaşırlarını seremez oldu. Arkasından Adıyaman Soykan kömürü tahsisi geldi. Yak yakabilirsen, kavak odunu gibi, nem oranı % 50…


Metropol kent olarak değindiğim  kentimizde uzaklık olarak  fabrikalarımızla  en fazla  on kilometre Maliyeti de düşürmek için  Cizre-Silopi asfaltiti tozu yakıyorlar… Allah kazançlarına  kazanç katsın.Ama bu böyle olmamalı…


Bilenler biliyordur, Çorlu, Tekirdağ  yöresindeki  sanayi  tesislerinde de durum aynen  böyleydi. Ama bugün bütün sanayi tesislerinde  doğalgaz kullanılıyor. Hava ve çevre kirliliği büyük  ölçekte halledildi.


Şu an Kahramanmaraş"ta fosil yakıt yakan fabrikalarımıza doğal gaza dönüş büyük bir mali külfet getirebilinir. Devletimiz her türlü kolaylığı ve teşviki bize sunuyor. Sanayiciler olarak bizim de taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor.Ayrıca bu kirlilikten Maraş Ovası da had safhada etkileniyor.


 Sayın başkanımızın  dikkatini çekmek adına bu yazıyı yazdım. Eğer bu dönüşüm sağlanırsa kurdun, kuşun hayır duaları kazanılır.Bu döşümde bir çok muarız kazanılacaktır, bu lobileri geçmek büyük yürek ister. Bu iş başarılırsa  vitrini yok ama hayır duaları vardır. Vatan toprağını ha sınırda  elde silahla korumuşşun yada böyle. Dünya gelen yavrularımızın gözlerini   tertemiz dünyaya açmaları dileğiyle, sayın başkanımıza saygılarımı arz ederim.



ÖMER BAYDEMİR

22.05.2019 16:21:41


STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”

Dora’dan, MHP Kurultayı öncesi açıklama

Başkan Adayı Toptaş, Canlı Yayında Projelerini Anlattı

Sosyal Medya Anketleri Dr. Ceyhan'ı Onikişubat'ta Favori Gösteriyor

Gençler sordu, Aydoğar ve Ceyhan cevapladı

Aydoğar’dan Hizmet İş Sendikası yöneticisine sert tepki

Merdan Balıkçılık, sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor