CAN ÇIKMADAN HUY ÇIKMAZ

Dilimizdeki atasözlerimiz , binlerce yıldan beri sürüp gelen, atalarımızın hayat deneyimlerinden doğmuştur. Atalar; sınamış ,denemiş,yaşamış, gözlemlemiş ondan sonra da bu hikmet dolu sözlerin,çağları aşarak günümüze intikalini manzum bir şekle sokarak zihinlere yerleştirmiştir. Düşüne biliyor musunuz? On birinci yüzyılda Kaşkarlı"nın Divan- ı Lügatit Türk"te bulunan şu atasözlerimiz güncelliğini koruyarak devam ediyor. Söz gelimi;"" insanlar konuşarak, hayvanlar koklaşarak anlaşır."",""Etli tırnak birbirinden ayrılmaz."",""Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.""""Beş parmak bir değildir."" Eserde buna mümasil daha bir çok söz bulunmaktadır. Yazımın başlığını da onlardan seçtim. Konu yaklaşımı itibariyle Kahramanmaraşlı insanların karakterlerini yansıtması bakımından bire bir örtüşmektedir.Kahramanmaraşlı kendini beğenmiştir, yer yarılmış kendi çıkmıştır. Allamedir,bilmediği şey yoktur.Özelikle yerel yönetimde, siyasi yapılanmada akla hayale gelmeyen suizanlar kıyamet alameti…Özellikle irtikap konusunda neyin eğri, neyin doğru olduğunu teşhis etmek ne mümkün… İlgililerin gıybeti önemseyip, ha bire, aklanmak için basın açılamaları yapmaları durup dururken neyin nesi...Acaba bizlerde kişilik zafiyeti mi var? Demek oluyor ki insanın huyu bozulmaya uğramışsa onu ancak teneşir paklıyor. Gıybetle, suizanla insanları lekeliyoruz.Hep inan mıyormuyuz ? Haram lokma yiyen,bedelini kısa ömür sürerek öder.Caminin mumunu yiyen kedinin gözü kör olur.

Bu konuda kendini asıl sigaya çekmesi gerekenler,Kahramanmaraş"ın 15 -20 yıldır aktif siyasetinin içinde olanlardır.Nerede hata yaptıklarına iyi baksınlar.Bu kirlenme daha fazla devam edemez.Bir şeyin aslından ,onun şüyu bulması daha vahimdir.Taktik Yahudi taktiği ‘"çamur at,tutmassa da izi kalır."" Eskiye bir göz atsınlar.Belediye başkanları olarak. Sait Emirmahmutoğlu, Ahmet Karaküçük,Ahmet Uncu,İbrahim Öztürk,,Ali Sezal,Hacı Ali Özal hakkında kimse şu çıkarı sağladı,şu manfaatı elde etti demedi.Milletvekili olarak da Annan Kraküçük,Veysi Kadıoğlu, Nedim ökmen, Ahmet Uncu,İbrahim Öztürk, Zekeriyya Kürşat,Oğuz Söğütlü,İsmet Ağaoğlu,Hacı Ahmet Paksu,Orhan Sezal hakkına bir olumsuz söz edilmedi. Bu insanlar hep kendilerinden verdiler bu gün bir çoğu da rahmeti Rahmana kavuştular.Demek ki bu işin sonu buraya kadarmış diyelim.

Yenilerin ve siyasi hedefi olanların bu yakın çevremizdeki siyasilerin mal varlıklarını ve geçmişlerini inceleyerek bundan gerekli dersi çıkarmaları gerekiyor.Enaniyetimizle hep memleketimize zarar veriyoruz.Bir dayanışma ve güç birliği içinde olamıyoruz.

Eğer ciddi bir tefekkürde bulunursak bunun anlamı ;emanet ehline tevdi edilmiyor.Antidemokratik uygulamalarla,ahbap çavuş ilişkisiyle ,kayırmacalarla insanlar hak etmedikleri yerlere taşınıyor.Kahramanmaraş"ta siyaset kirletilmeye çalışılıyor.Bu kent bir lider çıkaramıyor.Basiretsizlik bizde mi yoksa sistemde mi? Zihniyet olarak bir köy,kasaba zihniyetinden kurtulamadık. Ufku geniş,muhayyilesi güçlü bir lider arayışı içindeyiz. İcazetle gelenlerden bu kente pek fayda gelmeyecek.O, diyet borcunu kendini ön plana çıkarana ödeyecektir.Bizler bu koplekse durup dururken düşmedik,müsebbipleri vardır.


ÖMER BAYDEMİR

30.09.2019 22:08:01


Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”

Dora’dan, MHP Kurultayı öncesi açıklama