CAN ÇIKMADAN HUY ÇIKMAZ

Dilimizdeki atasözlerimiz , binlerce yıldan beri sürüp gelen, atalarımızın hayat deneyimlerinden doğmuştur. Atalar; sınamış ,denemiş,yaşamış, gözlemlemiş ondan sonra da bu hikmet dolu sözlerin,çağları aşarak günümüze intikalini manzum bir şekle sokarak zihinlere yerleştirmiştir. Düşüne biliyor musunuz? On birinci yüzyılda Kaşkarlı"nın Divan- ı Lügatit Türk"te bulunan şu atasözlerimiz güncelliğini koruyarak devam ediyor. Söz gelimi;"" insanlar konuşarak, hayvanlar koklaşarak anlaşır."",""Etli tırnak birbirinden ayrılmaz."",""Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.""""Beş parmak bir değildir."" Eserde buna mümasil daha bir çok söz bulunmaktadır. Yazımın başlığını da onlardan seçtim. Konu yaklaşımı itibariyle Kahramanmaraşlı insanların karakterlerini yansıtması bakımından bire bir örtüşmektedir.Kahramanmaraşlı kendini beğenmiştir, yer yarılmış kendi çıkmıştır. Allamedir,bilmediği şey yoktur.Özelikle yerel yönetimde, siyasi yapılanmada akla hayale gelmeyen suizanlar kıyamet alameti…Özellikle irtikap konusunda neyin eğri, neyin doğru olduğunu teşhis etmek ne mümkün… İlgililerin gıybeti önemseyip, ha bire, aklanmak için basın açılamaları yapmaları durup dururken neyin nesi...Acaba bizlerde kişilik zafiyeti mi var? Demek oluyor ki insanın huyu bozulmaya uğramışsa onu ancak teneşir paklıyor. Gıybetle, suizanla insanları lekeliyoruz.Hep inan mıyormuyuz ? Haram lokma yiyen,bedelini kısa ömür sürerek öder.Caminin mumunu yiyen kedinin gözü kör olur.

Bu konuda kendini asıl sigaya çekmesi gerekenler,Kahramanmaraş"ın 15 -20 yıldır aktif siyasetinin içinde olanlardır.Nerede hata yaptıklarına iyi baksınlar.Bu kirlenme daha fazla devam edemez.Bir şeyin aslından ,onun şüyu bulması daha vahimdir.Taktik Yahudi taktiği ‘"çamur at,tutmassa da izi kalır."" Eskiye bir göz atsınlar.Belediye başkanları olarak. Sait Emirmahmutoğlu, Ahmet Karaküçük,Ahmet Uncu,İbrahim Öztürk,,Ali Sezal,Hacı Ali Özal hakkında kimse şu çıkarı sağladı,şu manfaatı elde etti demedi.Milletvekili olarak da Annan Kraküçük,Veysi Kadıoğlu, Nedim ökmen, Ahmet Uncu,İbrahim Öztürk, Zekeriyya Kürşat,Oğuz Söğütlü,İsmet Ağaoğlu,Hacı Ahmet Paksu,Orhan Sezal hakkına bir olumsuz söz edilmedi. Bu insanlar hep kendilerinden verdiler bu gün bir çoğu da rahmeti Rahmana kavuştular.Demek ki bu işin sonu buraya kadarmış diyelim.

Yenilerin ve siyasi hedefi olanların bu yakın çevremizdeki siyasilerin mal varlıklarını ve geçmişlerini inceleyerek bundan gerekli dersi çıkarmaları gerekiyor.Enaniyetimizle hep memleketimize zarar veriyoruz.Bir dayanışma ve güç birliği içinde olamıyoruz.

Eğer ciddi bir tefekkürde bulunursak bunun anlamı ;emanet ehline tevdi edilmiyor.Antidemokratik uygulamalarla,ahbap çavuş ilişkisiyle ,kayırmacalarla insanlar hak etmedikleri yerlere taşınıyor.Kahramanmaraş"ta siyaset kirletilmeye çalışılıyor.Bu kent bir lider çıkaramıyor.Basiretsizlik bizde mi yoksa sistemde mi? Zihniyet olarak bir köy,kasaba zihniyetinden kurtulamadık. Ufku geniş,muhayyilesi güçlü bir lider arayışı içindeyiz. İcazetle gelenlerden bu kente pek fayda gelmeyecek.O, diyet borcunu kendini ön plana çıkarana ödeyecektir.Bizler bu koplekse durup dururken düşmedik,müsebbipleri vardır.


ÖMER BAYDEMİR

30.09.2019 22:08:01


Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı