Dürüst Olmama Hâli

Dürüst Olmama Hâli

Şöyle söyleyeyim de kimse kırılmasın; kalkınamamış, gelişmemiş toplumların birinci sorunu dürstlüktür ya da daha açıkça söylemek gerekirse ya da açıkça söylemek lazım ki; özellikle Müslüman kesimin, bunlar arasında da dindar görünümlü kesimin en acı veren/verecek olan sorunu gizliden dürüst olamama sorunudur, dürüstlük isteyenlerin gerçekte dürüstlük istememeleridir veya gizli yönden dürüst olmamalarıdır. Çok mu ağır oldu? Ama gerçek böyle! Fakat bazılarının, gerçeği kabul etmeme gibi vebali ağır sorunu vardır! 
 

İnanç yönünden içi ile dışı bir olmayan kişi en tehlikeli kişidir, din bunu açıkça deklera eder ama her şeyi aşındıran, çıkar hesabı yapanlar ya da menfaat peşinde koşanlar bunu da aşındırmışlardır, evet; şu anda toplumun en büyük sorunu gizliden gizliye dürüstlük istememe durumdur. İçerideki ve dışarıdaki karşı güçler de zaten bunun böyle olmasını istemektedirler, yani bizi iflah etmek istemeyenler bu gizli, gizemli ortamı hazırlamaktadırlar çünkü böyle bir toplum sömürülmeye en müsait toplumdur. Her olumsuz işin ve başarısızlığın arkasında dışgüçleri işaret edenlere bu sefer ben de katılıyorum, gerçekten bu dürüst olmama işini hem dış güçler hem de içerideki destekçileri başla canla desteklemektedirler. "Ne alâka" diyenler olacaktır ama ben onlara hisleri ile hareket etmeden samimi olarak, yapılanları ve konuşulanları değerlendirmelerini söylerim, bu toplum zaten bu yüzden bu hâle gelmiştir.
 

Gizliden gizliye dürüst olmama hâli, yanlış iş ve davranışların temelini oluşturmaktadır, başarılı toplumlarda bu durum görülmez, biraz da bu durum çalışmayan, çalışmayı sevmeyen toplumların hâlidir, en çok da Müslüman toplumlar bu durmdadır. İşin arka yüzünde ise Allah'a karşı gizli bir samimiyetsizlik vardır, kişi, hem Allah'a inandım diyecek hem de Allah'ın yasakladığı davranışta olacak, bu durum Allah'ın kabul edeceği bir iş değildir. Kim ki yanlış iş yaparsa Allah o yanlış işin getirebileceklerini ceza olarak onların başına gelmesine izin verir.
 

Hiçbir zaman yanlıştan doğru çıkmaz, dışa karşı ve söylemlerde dürüst görünüp arka tarafta dürüstlük yoksa, bu, asla dürüstlük değildir, aynı zamanda bu durum Allah'ı aldatmaya kalkışma olur ki Allah buna razı olmaz, Allah, insanların taşadıkları gizli niyetlerini bilir, bu da Allah'ın gücüdür, kişi; işinde, sözünde, en önemlisi de Allah'a inanmada dürüst olmalıdır.
 

İşin görünmeyen tarafında dürüst olmayanlardan uzak durun, bütün belalar, olumsuzluklar bunların eseridir.
 


M. Nedim Tepebaşı

23.04.2024 13:12:00


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”