En Büyük Sorun Adaletsizlik

En Büyük Sorun Adaletsizlik

Bu ülkenin en büyük sorunu adalet yani adaletsizlik yani ya adaletin olmayışı ya da işlemeyişi veya doğru işletilmeyişi, hangi tür olursa olsun neticesi adaletsizliktir. Ekonominin iyi olmayışından enflasyona kadar her olumsuz işin altında adaletsizlik vardır, bakıyorsunuz bir yerde yanlış işler yapılıyor hesabı sorulmuyor yani adaletsizlik her şeyi silip süpürüp götürüyor. Cinayet işleniyor, cani bulunsa bile yok iyi halinden, yok zaman aşımından, yok delil eksikliğinden denilerek adam paçayı kurtarıyor, kurtarmasa da, ne hakları varsa, etkin güç ya da destekçileri ile birlikte bir af çıkarıyorlar, adamlar hepten kurtuluyorlar, bitiyor mu, hayır yeni bir adaletsizlik dönemi başlıyor!

Daha yeni yeni ateistler, deistler ortaya çıkmaya veya ses vermeye başlasalar da bu ülkede hemen herkes Allah'a inanıyor ama ne gariptir, nerede ki kimse Allah'ı işine karıştırmak istemiyor, Allah, adaleti titizlikle ayakta tutun, yaşayın, yaşatın, adaletten sakın ha sapmayın diyor, akl-ı evveller yok, sen bize karışma, biz biliyoruz ne yapacağımızı, bizim koruyup kollayacağımız adamlarımız olur, senin dediğini yaparsak gücümüz kaybolur diyor yani belayı baştan kendi elleri ile başlarına örüyorlar.

Bugüne kadar Narin cinayeti gibisi görülmedi ama benzerleri çok görüldü, hâlâ da görüldüğüne göre adalet sistemi demek ki etkin değil ya da eksik ya da yok, çünkü böyle bir cinayet hâlâ işlenebiliyor. Bu cinayet, toplum için, güç için çok utanç verici bir durum!

Şu gelinen durumdadan sonra bırakın başkalarını, çocuklarınıza ne diyeceksiniz? Çocuklarınız, çevreniz, toplumunuz bunu sorgulamıyorsa orada da sorun vardır, ruhsuz bir toplum yetişiyor demektir. Bazılarının, bazı güçlerin elbirliği ile ülke nihayet bu hâle geldi ya da getirildi, bu durum onların suçu olduğu kadar ahlâktan ve dinden yana olanların da suçu, siz ahlâka ve dine sahip çıksaydınız, dürüst olsaydınız, iyiliği yaşayıp kötülüğe fırsat vermeseydiniz, yapılanları ve yapılmayanların sorgulasaydız, yandaşlık yapmasaydınız bunlar olmayacaktı.

Doğruyu söyleyemeyecek kadar korkak bir toplum olduk, doğruyu yaşayacak kadar cesur bir toplum da değiliz maalesef, tutturulmuş bir ehven-i şer yolu, kayıt sistemi gibi tekrar ediliyor, savaşta mısınız, arabulma bulma durumunda mısınız da bu yolu izliyorsunuz,  bu yol sayesinde şerler üretiliyor haberiniz var mı?

Bu ülkede adaletsizliğin, suç işleme cesaretinin zirveye çıktığının en çarpıcı örneği yaşandı Narin olayı ile,umarım ibret alınır, altından kalkılır.


M. Nedim Tepebaşı

10.09.2024 12:21:00


Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu