En Büyük Sorun Adaletsizlik

En Büyük Sorun Adaletsizlik

Bu ülkenin en büyük sorunu adalet yani adaletsizlik yani ya adaletin olmayışı ya da işlemeyişi veya doğru işletilmeyişi, hangi tür olursa olsun neticesi adaletsizliktir. Ekonominin iyi olmayışından enflasyona kadar her olumsuz işin altında adaletsizlik vardır, bakıyorsunuz bir yerde yanlış işler yapılıyor hesabı sorulmuyor yani adaletsizlik her şeyi silip süpürüp götürüyor. Cinayet işleniyor, cani bulunsa bile yok iyi halinden, yok zaman aşımından, yok delil eksikliğinden denilerek adam paçayı kurtarıyor, kurtarmasa da, ne hakları varsa, etkin güç ya da destekçileri ile birlikte bir af çıkarıyorlar, adamlar hepten kurtuluyorlar, bitiyor mu, hayır yeni bir adaletsizlik dönemi başlıyor!

Daha yeni yeni ateistler, deistler ortaya çıkmaya veya ses vermeye başlasalar da bu ülkede hemen herkes Allah'a inanıyor ama ne gariptir, nerede ki kimse Allah'ı işine karıştırmak istemiyor, Allah, adaleti titizlikle ayakta tutun, yaşayın, yaşatın, adaletten sakın ha sapmayın diyor, akl-ı evveller yok, sen bize karışma, biz biliyoruz ne yapacağımızı, bizim koruyup kollayacağımız adamlarımız olur, senin dediğini yaparsak gücümüz kaybolur diyor yani belayı baştan kendi elleri ile başlarına örüyorlar.

Bugüne kadar Narin cinayeti gibisi görülmedi ama benzerleri çok görüldü, hâlâ da görüldüğüne göre adalet sistemi demek ki etkin değil ya da eksik ya da yok, çünkü böyle bir cinayet hâlâ işlenebiliyor. Bu cinayet, toplum için, güç için çok utanç verici bir durum!

Şu gelinen durumdadan sonra bırakın başkalarını, çocuklarınıza ne diyeceksiniz? Çocuklarınız, çevreniz, toplumunuz bunu sorgulamıyorsa orada da sorun vardır, ruhsuz bir toplum yetişiyor demektir. Bazılarının, bazı güçlerin elbirliği ile ülke nihayet bu hâle geldi ya da getirildi, bu durum onların suçu olduğu kadar ahlâktan ve dinden yana olanların da suçu, siz ahlâka ve dine sahip çıksaydınız, dürüst olsaydınız, iyiliği yaşayıp kötülüğe fırsat vermeseydiniz, yapılanları ve yapılmayanların sorgulasaydız, yandaşlık yapmasaydınız bunlar olmayacaktı.

Doğruyu söyleyemeyecek kadar korkak bir toplum olduk, doğruyu yaşayacak kadar cesur bir toplum da değiliz maalesef, tutturulmuş bir ehven-i şer yolu, kayıt sistemi gibi tekrar ediliyor, savaşta mısınız, arabulma bulma durumunda mısınız da bu yolu izliyorsunuz,  bu yol sayesinde şerler üretiliyor haberiniz var mı?

Bu ülkede adaletsizliğin, suç işleme cesaretinin zirveye çıktığının en çarpıcı örneği yaşandı Narin olayı ile,umarım ibret alınır, altından kalkılır.


M. Nedim Tepebaşı

10.09.2024 12:21:00


Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kipaş Tekstil, İnovalig Türkiye Yarışmasında İlk 5’te

Görgel: “Tüm Hemşehrilerimizi TEKNOFEST Heyecanını Yaşamaya Bekliyoruz”

Akpınar, “Pazar Günü Bertize Herkesi Davet Ediyorum,”

Görgel’den İbrahim Sarı’ya Teşekkür Belgesi

Arı ve Toprak ailesinin mutlu günü

Başkan Toptaş’tan 3 bin öğrenciye kırtasiye seti desteği

Büyükşehir, 16 Elektrikli Otobüs Alıyor

Kmtso’dan Meslek Eğitim ve Dijital Dönüşüm Atağı: Scale-Up Projesi İmzalandı

Köroğlu “ Depremin ardından Kahramanmaraş'taki durum hala düzelmedi.”

Büyükşehir’den DMD Hastalarına Moral Gezisi

İstiklal Üniversitesi’nin DOGA Projesi DOĞAKA Tarafından Desteklenecek

KMTSO ve Vakıf Katılım'dan Paket E-Yönetim Platformu İş Birliği

Ceviz ve Şire üreticilerine müjde: “Ceviz işleme ve Şire ürünleri üretimi tesisi projesi onaylandı”

Geleneksel Ağustos Fuarı Ziyaretçi Rekoru Kırdı: 23 Günde 1 Milyon 100 Bin Ziyaretçi

Kadınlarla Baş Başa Doğa Gezileri’nin Yeni Rotası Ali Kayası ve Başkonuş Yaylası Oldu

Şahin Hopur, Yozgat’a atandı