Mikrobu Yok Etmek

Mikrobu Yok Etmek

Yanlış işler mikroba benzer, tedavi edilmeyen mikrobun insanı öldüreceği gibi yanlış işler de toplum hayatını yani milleti yani devleti yer bitirir, yok eder, bu tür konularda uyarması gerekenlerden ses çıkmıyorsa güzel bir şekilde uyarmak herkesin görevidir, eğip bükmeye gerek yok, herkes doğruyu söylemek zorundadır yani o mikroplar yok edilmezse yani yanlışlar düzeltilmezse, o mikrop iyiyi kötüyü ayırt etmeden herkesi alıp götürür, tarihe gömer, Osmanlı bu gerçeğin son örneğidir.
 

Peki bu yanlış denilenler nedir? Hepsini birden buradan sayıp dökmeye elbette imkân yoktur ama herkesin gördüğü ve bildiği halde çoğunluğun ve güç sahiplerinin zamana göre olağan gördüğü bir örneği söyleyebiliriz ki; toplum olmanın en temel kurumu aile, elbirliğiyle ile yok edilmeye çalışılmaktadır, bunu da herkes görmektedir hatta Meclis kürsüsünden bile zaman zaman bu konu konuşulmaktadır. Konuşulmaktadır da peki ne olmaktadır, görünüşe bakılırsa bugüne kadar düzeltici, koruyucu hiçbir şey olmamıştır, olmamıştır çünkü ailenin her gün bir ya da birkaç çivisi daha sökülmektedir! Peki, bunu kim yapmaktadır? Başta herkesin bildiği ve şikâyet ettiği televizyon programları yapmakta değil midir? Bunu bilmeyen var mıdır? O halde herkesin bildiği bir yanlış neden düzeltilmemektedir?
 

Bakınız, nerede ki hiçbir aile artık çocuğunu kontrol etme veya onları eğitme şansına sahip değildir, anne babası dışında çocukların eğitimine birçok kişi müdahale etmektedir. Bu sefer ben de; bu işin içinde dışgüçlerin olduğunu buradan söylüyorum ve yazıyorum. Bu iş, cemaatları STK sınıfına sokmakla düzelmez, bir defa başta o sözünü ettiğiniz toplulukların kendilerinin eğitime ihtiyaçları vardır.
 

Devletin bir politikası olur, Devletin politikası doğru ve âdil iş yapmak olmalıdır, zaten bugüne kadarki çatışmalar da doğru işler yapılmadığından çıkmıştır. Devlet, ahlâkı korumakla, bunu yaparken de mutlak doğru iş yapmakla, yanlışa yönlendirenlerle mücadele etmekle sorumludur yani yasa ile programların nasıl yapılacağının hudutları çizilmeledir ve kontrolü yapılmalıdır, uymayanlar, ayırım yapılmadan yani şu benden denilmeden cezalandırılmalıdır
 

Bunu çok yazdım ancak bir daha söylüyorum: millet, devletin ailesidir ve Devlet ailesini her türlü saldırıdan ve âfetten korumakla görevlidir, sadece vatandaşın görevi yoktur, devletin de görevleri vardır ve yerine getirmek zorundadır.
 


M. Nedim Tepebaşı

24.12.2023 00:57:00


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”