Ortahasarlı Binalar ve Uygun Olmayan Alan Bataklığı

Ortahasarlı Binalar ve Uygun Olmayan Alan Bataklığı

Şu anda yer sarsılmıyor ama bu şehir halkının çoğu devamlı bir deprasyon yaşıyor, kaç kere yazıldı ve söylendi; bu halk, hakkını aramaktan yoruldu. Demek ki çoğu haksızlıklar, yetkiyi elinde tutanların, yetkisiz, elinden bir şey gelmeyen kişilere karşı kulaklarını tıkadıklarından oluşuyormuş, bu, bir kere daha görülmüş oldu.
 

Diğer deprem bölgeleri de böyle midir bilmiyorum, ama Maraş"ta bir karmaşa yaşandığı aşikardır! Deprem sonrası bazı görevlilerin yazdıkları yanlış raporlar, buna bağlı olarak halkın bilgisizliği ya da halkın; "Devlet yanlış yapmaz" diyerek görevlilere  güvenip işlerini takip etmemesi, ihmâlkârlık, takipsizlik yüzünden kesinleşti, hem de dönüşü olmayacak şekilde, itirazların önü tıkanmak suretiyle kesinleşti.
 

Esas itibarıyla, yanlışların düzeltilmesi yolu her zaman açık olmalıdır ama bizde işler öyle değildir. Her ne hikmetse bizim ülkemizde; "Neden, kişilerin yaptıkları yanlışların ve hatalarının cezasını, günahsız insanlar çekiyorlar ki?" demeye bile  hakkınız yoktur! Aylardan beri bu mağdur insanlar seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama işi prosödüre bağlayanlar duymuyorlar. Herkes de biliyor ki; bu işin mağduru, iş yapma karşılığı olarak maaş alanların; "Ben sorumlukuk alamam!" diyerek az hasarlı yerlere orta hasarlı raporu vererek işin içinden sıyrılmasından, genelgelerin de aynı ya da benzer düşünceler içermesinden kaynaklanmaktadır. Tamam, siz sorumluluk almayacaksınız da bu kadar aileyi açıkta bırakma, evlerinin ellerinden alınmasına sebep olma yetkisini nereden ve ne hakla kendinizde görüyorsunuz?
 

Hakkını arama kanallarının tıkanması yüzünden Maraş şu anda  farklı bir deprem yaşamaktadır. Her şey bir tarafa bırakılarak yeni bir çözüm yolu bulunmalı, az hasarlı olduğu halde orta hasarlı raporu verilen yerler yeniden incelenmeli, hak ve hukuk sağlanmalı ve bu insanlar rahatlatılmalıdır.
 

Herkes yaptığı işlerden sorumludur, sorumluluk almam diyerek insanlara eziyet etmeye ve onları mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kaldı ki birçok incelemede, incelenen yerlerin nerede ki tamamında,  raporların mesnetsiz yazıldığı görülmektedir. Zulmetmeyin, yanlışta ısrar edenler zalimlerden olurlar ki, Allah zalimleri sevmez, halk da sevmez, asırlar geçse de bu değişmez.
 


M. Nedim Tepebaşı

18.01.2024 17:04:00


Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”

Ceyhan “ Oyların mühürsüz, ağzı açık şekilde ve güvenlik güçleri olmadan adliyeye getirildi.”

STK’lardan Görgel’e destek

Dedeoğlu, “Memleketimizin Ankara’dan 100 yıllık alacağı var “

Ceyhan; “Ilıca için yeni bir sayfayı birlikte açıp yazalım”

Hava-İş Depremzedelerin yanında!

Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak”

Ceyhan, “Gümbür gümbür geliyoruz”

Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi birçok ilçede iddialı duruma geldi”

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”