KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 5 Mayıs Ebeler Günü Bilgilendirmesi
Gündem 7.05.2021 13:48:58 0

KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 5 Mayıs Ebeler Günü Bilgilendirmesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aysel Bülez, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu.

Ebelik mesleği, otonomisi ve 178 yıllık tarihi olan profesyonel bir sağlık mesleğidir.  Ebeler üreme sağlığı hizmetlerinde özellikle doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde kadını, yenidoğanı ve ailesini bütüncül yaklaşımla ele alır ve hizmet sunumunu gerçekleştirir. Ülkemizde 21-28 Nisan Ulusal Ebelik Haftası olarak kutlanmaktadır. Dünyada ise; 5 Mayıs 1992 yılında Uluslararası Ebelik Konfederasyonunun (ICM) kurulması ile 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Her yıl ICM'in temaları öncülüğünde bugün uluslararası platformlarda olduğu gibi okulumuzda da coşku ile kutlanmaktadır.

Ebelik hizmetlerine yapılan yatırım, anneler ve bebekler için sağlık sonuçlarını iyileştirmek, anne ve yenidoğan ölümlerini ve ölü doğumları azaltmak için uygun maliyetli bir yaklaşımdır. Ebeler, kadınların ve ergenlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan, kadınların ve yeni doğanların hayatlarını kurtarmak için temel ve istikrarlı sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın ve kaliteli bakım sağlamanın anahtarıdır. Bu demek oluyor ki ebelere yatırım geleceğe yatırım demektir.

Bu yıl KSÜ SBF Ebelik Bölümü olarak, moderatörlüğünü ebelik bölümü Arş. Gör. Hatice Gül Öztaş`ın üstlendiği, açılış konuşmalarını fakülte dekanı Prof. Dr. Sayın Deniz Tuncel Berktaş ve Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Bülez'in yaptığı ve davetli konuşmacı olarak İngiltere Surrey Üniversitesinde okulumuzu temsil eden Arş. Gör. G. Damla Kaya`nın katılımı ile "İngiltere'de Ebelik" konulu webinar gerçekleştirdik.

Covid-19 pandemisinde; ebelik rollerinin yanısıra sahada Covid-19 takip ve aşılama görevlerinde de aktif rol alan bu süreçte fedakârca çalışan ebelerimizin, ebe öğrencilerimizin ve ebelik felsefesi ışığında mesleğe gönül vermiş öğretim elemanlarımızın 5 Mayıs Dünya Ebeler Gününü kutluyorum.

Temennim sağlığı iyileştirdiğimiz, geliştirdiğimiz, gelecek için sürdürülebilir otonomik ebelik hizmetlerinin yaygınlaştığı, sağlık şehidi vermediğimiz ve dünyaca coşku ile kutladığımız nice 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü etkinlikleri yapabilmek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı