KSÜ Üniversitesi Rektörü Can, Çevirim İçi Kariyer Günleri Etkinliğinde Göksun MYO Akademik Personeli ve Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Eğt.-Kült. 17.02.2021 08:23:29 0

KSÜ Üniversitesi Rektörü Can, Çevirim İçi Kariyer Günleri Etkinliğinde Göksun MYO Akademik Personeli ve Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) Yönetim ve Organizasyon Bölümü ile Muhasebe ve vergi Bölümü tarafından düzenlenen çevirim içi ‘Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında Göksun MYO öğren

Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan'ın moderatörlüğünde konuşmacı olarak iş insanı Dr. Bünyamin Kenger'in yer aldığı zoom uygulaması üzerinden çevirim içi olarak gerçekleştirilen ‘Kariyer Günleri' etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ'nün güncel durumuna ilişkin verileri katılımcılarla paylaşan Rektör Can, ülke kalkınmasında üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek, Kariyer Günleri etkinliğine katıldıkları ve tecrübelerini paylaştıkları için Dr. Bünyamin Kenger'e teşekkür etti.

Üniversitelerin ülke kalkınmasındaki stratejik rolüne vurgu yapan Rektör Can, baştaDr. Bünyamin Kenger ve Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan olmak üzere Kariyer Günleri etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Göksun Bozhüyük doğumlu iş insanı Dr. Bünyamin Kenger, kariyer sürecini katılımcılarla paylaştı. 13 yaşında ata sporumuz güreşte gösterdiği başarılar neticesinde Almanya'ya gittiğini belirten Kenger, serbest güreşte eyalet, Almanya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini söyledi.

İş ve eğitim hayatı ile ilgili öğrenci ve akademisyenlerin sorularını da cevaplandıran Dr. Bünyamin Kenger, "Göksun İmam-Hatip okulunda yarım kalan eğitimime Almanya`da devam ettim ve son olarak Hamburg Üniversitesinde ekonomi alanında doktoramı tamamladım." dedi.

İş hayatına çok genç yaşta atıldığını ve hali hazırda 14 ülkede turizmden tekstilebirçok sektörde 8 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Dr. Kenger bu başarının sırrını soran öğrencilerimize ''Türk insanının pratik bir zekâya sahip. İmkân verilirse azim, inanç ve çok çalışmanın bir neticesi olarak korona aşısını geliştiren BioNTech`in kurucu ortağı ‘Dünyanın En Zengin 500 İnsanı' listesinde 5,4 milyar dolar kişisel serveti ile 456. sırada yer alan Dr.Uğur Şahin örneğinde olduğu gibi çok başarılı insanlarımız var. Bu başarılı insanlar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizden ve diğer üniversitelerimizden de çıkabilir." şeklinde konuştu.

Yaklaşık2 saat süren Kariyer Günleri etkinliğinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, başta Dr. Bünyamin Kenger,Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Emrullah Eren olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı