KSÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı
Gündem 3.12.2021 16:57:24 0

KSÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

2021 yılının genel değerlendirmesi ve 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin yanı sıra hâkim ve savcıların hizmet öncesi ve hizmetçi eğitim konuları değerlendirildiği toplantı Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığında Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Yükseköğretim Kurulunun iki temsilcisinden biri olan Danışma Kurulu Üyesi ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay'ı temsilen danışma kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, "Türkiye Adalet Akademisinin Teşkilat Usulleri ile Çalışma Esaslarına dair yönetmelik gereğince Akademi Danışma Kurulu'nun bu yıl içerisindeki son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Adalet Akademisinin yargı camiamıza 2021 yılı içerisinde de büyük başarılar kazandırdığını görüyoruz. Akademimiz hâkim ve savcı adaylarının eğitiminde Adalet Bakanlığı bünyesinde önemli bir yere sahip. Akademimizin bu süreçte yargı alanına ilişkin önemli faaliyetlerde rol aldığını gördük. En son Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında Türk Yargı Birliğinin kurulması konusunda toplantı yaptık. Başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçten sonra artık akademinin faaliyetlerini ele alacağız. 2022 yılına ait Stratejik planlamalarımızı ve eğitim modellerimizi değerlendireceğiz" dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ise Akademinin faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaparak; "Türkiye Adalet Akademisi Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim sloganı ile eğitim faaliyetlerini kurulduğu günden bugüne kadar sürdürmektedir. Danışma Kurulumuz 2021 yılının son toplantısını bugün gerçekleştiriyor. Bu toplantımızda hem 2021 yılı faaliyetlerimizin değerlendirilmesi hem de 2022 yılında yapacağımız çalışmalar ile ilgili Danışma Kurulu'ndan görüş ve önerilerini almak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü ve Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Niyazi Can da toplantıda görüş ve önerilerini ifade ederek, "Adalet Akademimiz hâkim ve savcı adayları ve mevcut çalışanlara yönelik önemli eğitim programlarını yürütüyor. Tabi bunun kapsam ve niteliğinin arttırılarak devam ettirilmesi gerekir.  Bu çerçevede akademideki hizmet öncesi eğitimin daha uzun olması, eğitimin sonunda artı testlerin de uygulanması, hizmet içi, sürekli eğitimin nicel ve nitel yönünün güçlendirilmesi çalışmalarının sürdürülmesi de gerekir." dedi.

Diğer ülkelerle adalet sistemi uygulamaları ile ilgili ortak protokollerin önemli olduğunu vurgulayan Rektör Can, Türkiye hukuk sistemi tecrübesinin ilgili ülkelerle paylaşılması ve eğitim çalışmalarının çok gerekli ve anlamlı olduğunu, adli uygulama ve topluma /pratiğe yansıtılmasının da aynı derecede gerekli olduğunun düzenlenen eğitimlerde vurgulanması gerektiğini de ifade etti.

Rektör Can, adalet sisteminin ve hukuk uygulamalarının yönetiminde toplumun algısı ve adalete güveninin de aynı derecede önemli olduğunu, bunun için kararlarda tutarlılığın ve adalete güveni artırıcı destek çalışmalarının da kapsamlı olarak sürdürülmesinin önem taşıdığını sözlerine ekledi

Danışma Kurulu Toplantısında, Dış ilişkiler Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitim Müdürlüğü, Meslek Öncesi Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanları 2021 yılında gerçekleştirilen, 2022 yılında planlanan faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı