Meşe, Elbistanlılarla Kucaklaştı
Siyasi 9.05.2018 15:56:34 0

Meşe, Elbistanlılarla Kucaklaştı

Seçim çalışmalarına hız kesmeden sürdüren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bülent Meşe, Elbistan İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu.


İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Doç. Bülent Meşe, İlçe Teşkilatında partilileri kucaklaştı, projelerini anlattı.


İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Kürşad Ali Yıldırım, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak, güçlü milletvekili aday adaylarının partilerinde toplandığını ifade etti ve başarı temennisinde bulunarak sözü Meşe'ye bıraktı.


Sözlerine vakit ayırdıkları için İlçe Başkanı Yıldırım'a ve partililerine teşekkür ederek başlayan Meşe, İYİ Parti'nin milletin arzusu üzerine, ihtiyaçtan doğduğunu, toplumun her kesimini kucaklayan, Türkiye'nin umudu alternatif tek parti olduğunu söyledi.


100 GÜNDE KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK, VATANDAŞIMIZ RAHAT NEFES ALACAK


Konuşmasına Partisinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in kredi borçlarını sileceklerine dair yaptığı açıklamaya değinerek devam eden Meşe: "İşte "Türkiye İyi Olacak" sloganıyla yola çıkan partimiz iyi projelerini tek tek açıklamaya başladı. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Akşener, insanımızın kanayan yarası haline kredi borçlarını ödeyeceğini söyledi. Ekonomik kriz yüzünden bu gün bankalara borcu olmayan hemen hemen kimse kalmadı. Ayakta kalmak için maalesef borcu borçla kapatıyoruz. Faizlerini ödemeye gücümüz yetmez oldu. İşte fırsat! Nasıl mı yapacağız? Gene Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçtiğimiz de ki seçeceğiz buna inancım tam, göreve geldiği ilk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu kurulacak. 30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız.


Borç batağının içerisinde boğulan, evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşımız rahat nefes alacak" dedi.


İSTİHDAM İLE GÖÇ ÖNLENECEK


Kendisini dinleyenlerin soruları tek tek cevaplayan Meşe; "Elbistan Türkiye'nin tarıma elverişli ovalarından biri. Ancak burada termik santrallerin doğayı kirletmesi hem tarımı hem de insan sağlığını etkiliyor. Enerjide artık rüzgar veya güneş enerjisine yönelmek daha sağlıklı. Burada bulunan zengin kömür havzası sebebiyle santraller zamanında açılmış. Bunun zararını en aza indirgemek için mutlaka modernize edilmiş temiz hava filtrelerinin kullanılması için çalışacağız, yapacağız da.


ELİMİZDE BİR ŞEKER FABRİKALARI KALMIŞTI, ONU DA SATTILAR


En verimli tarım ovası demişken, elimizden giden, yok pahasına satılan Şeker Fabrikalarımıza da değinmemek olmaz. Maalesef bu durumdan yine en çok Elbistanlı kardeşlerimiz etkilendi. Elimizde özelleştirilmedik, devlete ait bir şeker fabrikalarımız kalmıştı onu da sattılar. Zaten istihdamın olmadığı ilçemize yeni işsizler ordusunu katacaklar. Özelleştirilen sektörlerin ilk yaptığı iş, işçi sayısını azaltmaktır. Elbistan Şeker Fabrikasında 33 memur, 180 daimi işçi, 101 geçici işçi olmak üzere toplam 314 kişi istihdam ediyordu. Bir aileyi ortalama 5 kişi olarak baz alırsak 1570 kişiyi gelecek korkusu sardı. Ayrıca Elbistan Şeker Fabrikasında yıllık ortalama 50 bin ton şeker, 17761 ton melas, 9815 ton da yaş küspe üretimi sağlanıyordu. Bu fabrika zarar ediyor diye yok pahasına satıldı. Bu vebali nasıl ödeyecekler, sizlerin vicdanına ve kararına bırakıyorum.


Diğer yandan, ilçe nüfusunun azalması göç oranının yükselmesi tamamen işsizlik sorunundan kaynaklanıyor. İş bulamayan gençlerimiz ya şehir merkezine ya da başka illere göç etmek zorunda kalıyor. Tabi gurbete gitmek insanımızı üzüyor. Burada göçü önlemek için istihdama yönelik yatırımların gelmesi için çalışacağız. İnsanımızda doğduğu yerde doyacak.


NİTELİKLİ GENÇLER İÇİN İYİ BİR EĞİTİM POLİTİKASI


Diğer yandan Milli Eğitim Sistemi, her yıl getirilen yeni müfredat programlarıyla sürekli geriye gidiyor. Milli eğitim sistemiz bitmiş durumda. 16 yıldır iktidarda olanlarda, eğitim politikasında sınıfta kaldıklarını, kendi elleriyle bitirdiklerini itiraf ediyorlar. Türkiye'nin geleceği nitelikli yetişen gençlere bağlı. Nitelikli gençlerin yetişmesi için Eğitim Politikamız da hazır" dedi.


SURİYELİLER ÜLKESİNE DÖNECEK, YARALARI SARACAĞIZ


Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların akıbetini merak edip soran vatandaşların da sorularını yanıtlayan Meşe: "Bizim bu konudaki politikamız;  Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin önce ülkelerinde barışı, ardından vatanlarına güvenli bir şekilde dönüşlerini sağlamak.  Tabi 6 yıldır, Suriye'de çıkan iç savaşta ülke çok zarar gördü. Büyük bir devlet olarak yaraları sarmak için de çalışacağız" dedi.


SIRADAN BİR MİLLETVEKİLİ OLMAYACAĞIM

Kendisinin standart kimlikte bir milletvekili olamayacağının da altını önemle çizen Meşe: "Sırlamaya girip, milletvekili seçilirsem ben sıradan bir milletvekili olmayacağım. Bu topraklarda büyüyen biri olarak, benim sorumluluğum çok büyük. Bana yüklenen vebalin bilincinde olarak sadece ve sadece tek gayem şehrime yatırımlar almak, sorunlara çözüm üretmek ve hemşehrilerime hizmet olacak. Benim ne makama ne de milletvekili maaşına ihtiyacım olmadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Tek derdim sizin dertlerinize çözüm üretmek, ülkemizin bekası ve refahı için çalışmak. Çıktığım bu kutlu yolda hepinizden destek bekliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı