Onikişubat, Çanta ve Kırtasiye dağıttı
Gündem 30.09.2015 09:25:03 0

Onikişubat, Çanta ve Kırtasiye dağıttı

Onikişubat Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilerin çanta ve kırtasiyesini hediye etti. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Kitaplarımız devletten, çanta ve kırtasiyelerimiz Onikiş

Malzemelerin dağıtımı için Yusuf Çavuş İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, istisnasız ilkokula başlayan tüm öğrencilerin kırtasiye giderlerini belediye olarak kendilerinin karşıladığını söyledi. Hayatın her alanında vatandaşlarıyla birlikte olmaya gayret ettiklerini ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi devletimiz siz okula başlarken kitaplarınızı sıralarınıza bırakıyor. Ama o kitaplara bir takım ihtiyaçlarda gerekliydi. Biz de geçen yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarımızın ve velilerimizin bütçelerine küçük de olsa bir katkıda bulunmak istedik. ‘Kitaplar devletimizden, kırtasiyeler ve çantalarda Onikişubat Belediyemizden' diyerek bir proje başlattık ve bugün bu ihtiyaçlarınızı sizlere ulaştırıyoruz. Bizim 81 tane köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerimiz var. Bu mahallelerimizin tümünde de, oradaki okul müdürlerimize bu çantalarımızı emanet ettik. Kayıt için gelecek çocuklarımıza Onikişubat Belediyemizin hediyesi olarak bu çantaları takdim ettiler."

Onikişubat Belediyesi'nin eğitime katkısının bununla olmadığını anımsatan Mahçiçek, "Bunun yanında 8 tane beldeden dönüşen mahallemize yurtlarıyla beraber İmam Hatip Okulu yapacağız. Bunlardan 2 tanesine başladık. 2 tanesini gelecek yıl hizmete alacağız. Yılbaşından sonra da 2 ya da 3 tanesinin yapımı için temelini atacağız. Böylelikle önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde 8 tane daha İmam Hatip Okulunu yurtlarıyla beraber çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu yurtlarda da inşallah genellikle kız öğrencilerimiz kalacak. Değerli çocuklar okullarımız güzel. Sizler de güzelsiniz. Biz sizleri seviyoruz. Ailelerinize de yürekten muhabbetimiz var. Cenab-ı hak aile efradınızla birlikte, hepinize sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılımızın da bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, başarılar diliyorum" diye konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ONİKİŞUBAT BELEDİYEMİZ ÇOK ÖNDE"

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ise eğitime yaptığı katkılardan dolayı Onikişubat Belediyesi'ne teşekkür etti. 84 bin 500 öğrenciyle birlikte 4 bin 400 öğretmenin dün itibariyle eğitim ve öğretime başladığını kaydeden Anteplioğlu, şöyle konuştu:

"Onikişubat ilçemiz, Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesi, gelişen ve her gün daha ileriye giden bir ilçesi. Bu doğrultuda okul açığımızı kapatmak için de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gece-gündüz çalışıyoruz. Bu yıl 14 tane okulumuz eğitim-öğretime açılmış bulunuyor. 297 dersliğimizi de eğitim ve öğretime kazandırarak dün itibariyle açtık. Tabi bizler bir taraftan okul yapıyoruz, diğer taraftan hükümetimizin vermiş olduğu desteklerle, akıllı tahtalar ve bilgisayarlarla tüm ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışıyoruz. Ama bu yeterli değil. Daha da iyisini yapacağız. Ama sizlere de düşen, sizlere sağlanan bu imkanları en iyi şekilde kullanmak, öğretmenlerinizin sizlere verdiği ödevleri en iyi şekilde yapmak. Dünüyle gurur duyup, geleceğe güvenle bakan nesiller olmak. Bilindiği gibi Onikişubat Belediyemiz gecen yıl bu çalışmayı başlattı. Tabi belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyon değil. Sosyal belediyecilik açısından da gerçekten Onikişubat Belediyemiz çok önde. Bir çok projeye önderlik etmektedir. Sayın belediye başkanımızın şahsında, tüm Onikişubat Belediyesi çalışanlarını kutluyorum."

"GENÇLERE VE ONLARIN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak'da gençliğe ve onların eğitimine büyük önem verdiklerini kaydetti. Dilipak, "Özellikle AK Partili belediyeler sosyal belediyecilik, sosyal çalışma alaları oluşturmak noktasında çok çalıştı. Hanefi başkanımın bir sözü var, ‘Biz bu işi biliyoruz ve bu konuda tevazu sahibi olmayacağız.' İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizler için hem genel hem de yerel anlamda çalışmalarımız devam edecek. Şimdi okullarımızda ders kitaplarımız öğrencilerimizin masasında oluyor. Ufkumuz büyük. Biz ne diyoruz, ‘cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak istiyoruz.' Bunun içerisinde yüzde yüz yerli savunma sanayi var, kendi otomobilimizi yapmak var. Bunlar neyle olur eğitimli gençlerle olur. Bundan dolayı gençlere ve gençlerin eğitimine büyük önem vereceğiz. Bu noktada bize düşen de gece gündüz çalışmaktır. Hepinize yeni ders yılınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkur'ta, il genelinde yeni ders yılının ilk gününde 3 milyon 600 bin kitabı öğrencilere takdim ettiklerini belirtti. Bu gün de Onikişubat Belediyesi'nin çanta ve kırtasiye hediye etmesinin eğitim camiası adına oldukça sevindirici olduğunu vurgulayan Akkurt, şu ifadeleri kullandı:
"Şükürler olsun görev yaptığım bütün yerlerde öğrencilerimizin kitaplarını okulun açıldığı ilk gün masanın üzerine koymanın sevincini yaşadık. Bu gün de Kahramanmaraş ta 3 milyon 600 bin kitabımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Dile kolay. Onikişubat Belediyemiz de sağ olsun bu verdiğimiz kitapların içine konacağı bir çanta ve çantanın içerisinde kırtasiye malzemeleriyle birlikte öğrencilerimize ulaştırıyor. Biz bu güne kadar hem Onikişubat Belediyemizden hem de Büyükşehir Belediyemizden eğitim anlamında yaptığımız bütün çalışmalarımızda olumlu katkılar ve yönlendirici çalışmalar gördük. Ben eğitim camiası olarak bize yapmış olduğu katkılardan dolayı, emeklerden dolayı Hanefi başkanımıza teşekkür ediyorum."

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, belediye meclis üyeleri ve ailelerin de katıldığı törenin sonunda, öğrencilerin çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Kaymakam Anteplioğlu ve Başkan Mahçiçek buradaki törenin ardından Mareşal Fevzi Çakmak ve Ali Sezai Efendi İlkokullarını da ziyaret ederek, öğrencilere çanta ve kırtasiye hediye etti. (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.7° / 10.6°

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı