Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç, Vefatının 60. Yılında KSÜ Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İşbirliğinde Düzenlenen Panelle Anıldı
Gündem 24.12.2021 13:13:57 0

Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç, Vefatının 60. Yılında KSÜ Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İşbirliğinde Düzenlenen Panelle Anıldı

Kahramanmaraşlı tarihçi Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç, vefatının 60. yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kahramanmaraş Şubesi işbirliğinde düzenlenen panel ile anıldı.

KSÜ Kongre Merkezinde düzenlenen panele Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş yaptı. Okumuş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphanesine Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç'ın adının verildiğini ve bu ismi gururla taşıdıklarını ifade etti.

Türk tarihçiliğine büyük hizmeti geçmiş böyle bir ismin gerek ilmi disipliniyle, gerek çalışkanlığıyla, gerekse ortaya koyduğu eserlerle yeni nesillere örnek teşkil ettiğini, KSÜ olarak da Mükrimin Hoca'nın adını yaşattıklarını ve yarınlara taşıyacaklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Okumuş, konuşmasını "Merhum Mükrimin Halil Yinanç'ı vefatının 60. yılında rahmetle ve minnetle yâd ediyorum." sözleriyle tamamladı.

TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram da konuşmasında Merhum Yinanç'ın Kahramanmaraş'ın iftihar ettiği mümtaz bir şahsiyet, büyük bir tarihçi olduğunu ve Yinanç'ı vefatının 60. yılında KSÜ ile birlikte yâd etmekten memnuniyet duyduklarını dile getirerek Rektör Prof. Dr. Niyazi Can'ın şahsında KSÜ ailesine ve programın tertip edilmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Merhum Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç'ı anlatan bir video gösterimi izlendi ve akabinde panel oturumuna geçildi.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Öğretim Görevlisi Mehmet Yaşar'ın yönettiği panelde Araştırmacı Yazar Orhan Saydam ‘Yinanç Ailesi ve Ailede Yetişen Âlimler', Dr. Öğretim Üyesi Samet Alıç ‘Mükrimin Halil Yinanç'ın Tarihçiliği' ve KSÜ Emekli Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kök ‘Anadoluculuk Hareketi, Milli Tarihimiz ve Mükrimin Halil Yinanç' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program, panelistler ve protokolün birlikte fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı