Rektör Can, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç İle Video Konferansla Toplantı Gerçekleştirdi
Sağlık 14.04.2020 09:07:11 0

Rektör Can, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç İle Video Konferansla Toplantı Gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve üniversite rektörleri ile video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ olarak uzaktan eğitim sistemini başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade ederken, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi) de koronavirüs salgınına karşı her türlü tedbirin alındığını söyledi.

 

"KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde pandemi hastanesi ilan edilmeden önce biz her türlü hazırlığı yaptık. A, B ve C planlarımızı hazırladık." diyen Rektör Can, "İnşallah korktuğumuz rakamlara ulaşmayız. B ve C planlarına gerek kalmaz." dedi.

 

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde PCR cihazının kurularak personelin eğitimlerinin tamamlandığını ve Covid 19 analizlerinin yapılmaya başlandığını belirten Rektör Can, günde 100-150 arasında analiz yapıldığını kaydetti. Rektör Can, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde de 2. PCR cihazının kurulması için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

 

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yer alan 165 yoğun bakım yatağının 105'inin solunum cihazı destekli olduğunun bilgisini paylaşan Rektör Can, "Hastanemizde Covid 19 için olası ihtiyaçları belirleyerek 5,3 milyonluk malzeme alımı yaptık. Hastanemizde şimdiye kadarki pozitif vaka sayımız 8, şüpheli hastalarımızın tetkikleri devam ediyor. Üniversitemiz hastanesinde güzel bir birliktelik var. Tüm sağlık personelimiz 7/24 insanımıza hizmet için seferber olmuş durumda. Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle etkili bir işbirliğimiz var. Şehrimizdeki tüm birimlerle bilgi, beceri paylaşımlarını sorunsuz gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde hocalarımızın bu salgınla ilgili çalışmalara daha fazla yoğunlaşmalarını istedik. Bu kapsamda ilaç geliştirme, yapay zeka destekli tomografi filmlerinin okunması ve bireysel solunum cihazı geliştirme projeleri üzerine akademisyenlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar." şeklinde konuştu.

 

Üniversite hastanelerinin her türlü ihtiyacının farkında olduklarını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, üniversite hastanelerinin borçlarının çözümüyle ilgili alternatif yöntemler üzerine çalışıldığını belirtti.

 

Uzaktan eğitim çalışmalarını değerlendiren YÖK Başkanı Saraç, "Uzaktan eğitim dünyada nasıl işliyorsa bizde de aynı şekilde yürütülüyor. KSÜ'de uzaktan eğitim ve koronavirüsle mücadele konusunda başarılı çalışmalar yürütüldüğünü görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı