Tekstil Sektörüne Nefes Aldıracak Polyester Elyaf Kararı Yayınlandı
Ekonomi 22.08.2019 09:32:31 0

Tekstil Sektörüne Nefes Aldıracak Polyester Elyaf Kararı Yayınlandı

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, uzun çalışmalar sonucunda tekstil sektörü için stratejik öneme sahip olan polyester elyaflar ithalatındaki yüksek korunma önlemlerinin düşürülmesi ile birlikte tekstil sektörünün nefes aldığını söyledi.


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) şehrin üretim ve ihracattaki rekabet gücünün artması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. 

Ekonomisi büyük ölçüde tekstil sektörüne dayalı Kahramanmaraş'ın polyester elyafına uygulanan korunma önlemleri nedeniyle yükselen maliyetlerle baş edemez hale gelmişti.


Kentin üretim ve ticarette avantajlı konuma ulaşması adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nınuzun süredir Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar nezdinde devam eden çalışmaları sonucunda, Türkiye'de üretimi sınırlı olan polyester elyaf ithalatına uygulanan ilave gümrük vergilerinin indirilmesiyle sektör daha düşük maliyetle elyaf temin edebilecek, bu da hem şehir hem de ülke ekonomisine ve istihdama olumlu yansıyacak.


KMTSO Başkanı Serdar Zabun, uzun çalışmalar sonucunda tekstil sektörü için stratejik öneme sahip olan polyester elyaflar ithalatındaki yüksek korunma önlemlerinin düşürülmesi ile birlikte tekstil sektörünün nefes aldığını söyledi.


Zabun, "Böylelikle Kahramanmaraş'ın üretim yapısı içerisinde ağırlıklı olarak yer alan pamuk ipliği ve pamuklu kumaş üreticileri global pazarlar açısından önemli bir rekabet avantajı elde etti" dedi. Zabun, açıklamasında şunları kaydetti: "Tekstil sektörü her yıl 15 milyar dolar net döviz getirisi ile Türkiye'nin stratejik sektörlerinden birisi. Tekstil sektörünün en önemli üretim merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş ise 300'den fazla ihracatçı şirketi ile Avrupa ve diğer pazarlar bakımından iplik ve mensucatta güçlü bir Türk markası olarak anılıyor. Türkiye'nin bu sektörde dünya moda merkezlerine gönderdiği ürünlerin çok büyük bir kısmı Kahramanmaraş'tan ihraç ediliyor. Bu yapı içerisinde son yıllarda kullanımı artan ve Türkiye'de üretimi sınırlı olan polyester elyaf ithalatında yüksek vergi ile oluşan ek maliyet, sektörün dinamik yapısını bozuyordu. Uzakdoğu'daki iplik üreticileri uygun fiyatlarla elyaf tedarik edebildikleri için yerli üreticilerin maliyetinin de altında fiyatlarda Türkiye'ye iplik ihraç ediyorlar. Kahramanmaraş'ın özellikle küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırması bizim için öncelikli çalışma alanıdır. Polyester elyaf ithalatındaki ilave gümrük vergisi ile oluşan baskının azaltılması tekstil üreticilerimizin nefes almasını sağladı. Diğer yanda ise polyester ipliklerle ilgili devam eden korunma önlemlerinin uzatılması için Ticaret Bakanlığınca soruşturma açılmıştır. Bu soruşturmaların da ülkemiz ve sektör lehine sonuçlanması adına takipçisi olacağız. Bu kararlar dolayısıyla milli ekonomiye destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimize ve Ticaret Bakanımıza iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum."  



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı