TKDK K.Maraş Eğitim Düzenledi
11.12.2015 13:41:53 0

TKDK K.Maraş Eğitim Düzenledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanıcılarımız ve potansiyel faydalanıcılara yönelik "işletmelerin sürdürülebilirliği” eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım v

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem Kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşılmasında ekonomiye katkı sağlamaları için gereklidir. Bu nedenle, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliği 5 yıl süresince takip edilmektedir.

Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda Ziraat Mühendisliği Fakültesi Dekanı Ali Kaygısız, Zootekni Mühendisi Doç.Dr.Yavuz Gürbüz, İlçe Tarım Müdürlüğü Veterineri Abdurrahman Öner, Hayvancılık birlik başkanları, İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN'ın ev sahipliğinde daha önce kurumumuza "Süt Sığırcılığı" sektöründe proje sunmuş yatırımcılar, danışman firma temsilcileri ve kurum personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda sektör sorunları masaya yatırıldı.

Kurum tanıtım filmi sonrası İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN açılış konuşmasında "TKDK kurumu  olarak 2011 yılında elde edilen akreditasyon sürecinden 15. Başvuru Çağrı dönemide dahil olmak üzere süt üretim sektöründe 11000 adet proje faaliyete başlamıştır. Faaliyete başlayan işletmeler ülkemiz istihdamına 45000 kişiyi işbaşı yaptırarak katkı sağlamaktadır. IPARD I programında sektör limitlerini bitiren yatırımcılarız, IPARD II programında sanki sektör limitlerini kullanmamış gibi yine proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Yeni programın ilk müjdesini sizlerle burada paylaşmış oldum.  Kurum olarak proje inceleme aşamalarında şahit olunduğu üzere sürdürülebilirlik kavramı oldukça ihtimamlı olarak incelenmektedir. Yatırımcılarımızın karşılaşabileceği sektörelyada finansal tüm sorunlar hakkında olabilecek tüm olumsuzlukları bertaraf ederek yatırımlara onay verilmektedir.

 İşletmelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak, destek olmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verilecektir. Yenilenebilir enerji konusunda belirli şartlar oluştuğunda proje onay yetkisini de kurum olarak kullanabilme hakkını elde ettik.

Yine önümüzdeki günlerde uygulaması başlayacak olan IPARD II programında Tarım ve hayvancılık konusunda sektörde yüksek maliyetler içeren makinelerin kullanımını kolaylaştırabilmek için "Makine Parkları" oluşturulması desteklenecektir.

Veteriner Abdurrahman Öner sütçülük konusunda detaylı teknik bilgiler paylaştıktan sonra Ziraat Mühendisliği Zootekni hocası Doç. Dr. Yavuz Gürbüz hayvancılıkta dengeli ve yeterli beslenme, ekonomik olarak verimli dengeli bir rasyo gerekliliği konularına değindi. İl Koordinatörü CEYHAN; İşletmeler, akademisyenler ve kurum birlikteliğinin devamlı sürdürülmesi gerektiğine değinerek  toplantıyı tamamladı.(HABER MERKEZİ)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı