Toplu Taşımada HES Kodu Zorunluluğu!
18.11.2020 10:03:52 0

Toplu Taşımada HES Kodu Zorunluluğu!

İç İşleri Bakanlığı genelgesi gereğince toplu taşımada HES Kodu uygulamasına geçiliyor. Vatandaşlar, Kahramankart " HES Kodu eşleştirmesini internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada bulaş riskini önleme amacıyla HES Kodu uygulamasına geçiyor. İç İşleri Bakanlığı ‘Şehiriçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması' genelgesi ve İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi kararı gereğince toplu taşıma kullanan vatandaşların Kahramankart ve temassız kredi kartlarına HES Kodu'nu tanımlamaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi internet sitesi https://kahramanmaras.bel.tr/ ile https://www.kahramankart.com.tr/ üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilen tanımlama işlemi için belirlenen son tarih 15 Aralık Salı.

 

Eşleştirme Çok Pratik

Konu ile ilgili olarak Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı`nın ''Şehiriçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması'' genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararınca, şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların seyahat kartlarını HES Kodları ile entegre etmeleri yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımız Kahramankart ya da kullandıkları temassız kredi kartlarını Büyükşehir Belediyemiz internet sitesi https://kahramanmaras.bel.tr/ yada https://www.kahramankart.com.tr/ üzerinden basit bir şekilde HES Kodları ile eşleştirebilmektedir. Bu sistemle temaslı vatandaşların ulaşım kartları, izolasyon süreleri boyunca otomatik askıya alınacaktır. HES Kodu ile Kahramankart eşleştirmesini 15 Aralık Salı gününe kadar tamamlamayan vatandaşlar, genelge gereği toplu taşıma araçlarından yararlanamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

 

HES Kodu Nasıl Alınır?

Covid-19 hastalığı açısından bireylerin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli bir şekilde paylaşmaya yarayan HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, uygulama, e devlet ya da smsüzerinden alınabiliyor. Telefona indirilen uygulama üzerinden ‘HES Kodu oluştur' butonu tıklanır ve kod kullanım süresi seçilir. Ardından kod oluşturulur. E devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme linki kullanılarak da HES Kodu oluşturma tercih edilebilir. Diğer seçenek olarak smsile,HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılıp 2023`e smsatılarak da HES Kodu alınabilir.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.3° / 9.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı