Ufka Yolculuk Yarışması Bu Sene Online Yapılacak
Eğt.-Kült. 19.06.2020 13:13:14 0

Ufka Yolculuk Yarışması Bu Sene Online Yapılacak

Ufka Yolculuk 8. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın yazılı olarak yapılması planlanan ikinci aşama sınavı, koronavirüs tedbirlerinden dolayı Online olarak gerçekleştirilecek.

Server Yaşam Vakfı tarafından Türkiye Genelinde düzenlenen ve ilimizde Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organize edilen Ufka Yolculuk 8. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın yazılı olarak yapılması planlanan ikinci aşama sınavı, koronavirüs tedbirlerinden dolayı online olarak gerçekleştirilecek.

            İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ikinci aşama sınavı 21 Haziran 2020 Pazar günü 08.00 " 20.00 saatleri arasında online ortamda düzenlenecek. Yarışmanın birinci aşama sınavında başarılı olarak ikinci aşama sınava girmeye hak kazanan yarışmacılar, belirtilen saatler arasında internet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan sınava katılabilecek. Yarışmanın sistemine www.ufkayolculuk.com  web sitesi üzerinden giriş yapılabilecek.

Gençlerimizin hayatlarını adapla süslemeleri en güzel hediye olacaktır

            Ufka Yolculuk Yarı
şması Kahramanmaraş Koordinatörü Mehmet Mergan, ilk etabı fiziksel ortamda yapılan yarışmanın ikinci etabındaki yazılı sınavın, koronavirüs salgını sebebiyle sanal ortamda yapılacağını söyledi. Mergan, yarışmanın bu yıl "adap" teması ile düzenlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti;"Son yıllarda yaşanan dijital dönüşüm gençlerin davranışlarında ve genel olarak hayatlarında değişime yol açtı. Maalesef adaba daha az dikkat ettikleri gözleniyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak için yarışmanın temasını bu yıl ‘adap' olarak belirledik. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmamızda hem adabı okutmayı hem de hayatlarına yerleştirmeyi ümit ediyoruz. Gençlerimizin davranışlarını ve hayatlarını adapla süslemeleri en güzel hediye olacaktır."

Yarışmaya 8 yılda 3,4 milyon kişi katıldı

 

Yarışmaya ilkokul kategorisinde katılacak yarışmacılar, "Edep Diyarına Yolculuk" adlı kitabından sorumlu olacak. Ortaokul kategorisi yarışmacıları, "Edep Mektebi" adlı kitabından; lise kategorisi yarışmacıları da  "İletişim, Nezaket ve Adap" kitabından sorumlu olacak. İlkokul kategorisinde 40, ortaokul kategorisinde 50, lise kategorisinde de 60 soru sorulacak. Sınav sonuçları 30 Haziran 2020 Salı günü saat 20.00`de açıklanacak.

            Yarışmada Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, elektrikli kaykay ve notebook gibi hediyelerin yanında Kahramanmaraş genelinde il derecesine girecek her kategoriden 46 öğrenciye de çeşitli hediyeler verilecek.

            Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarı
şmaları, inanca ve kültüre uygun davranış kurallarının öğrenilmesi, benimsenmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla 7 yıldır düzenleniyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmada; doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlâkı öğreten güvenilir eserlerin okunması; okuyan ve düşünen bireylerin yetişmesi amaçlanıyor. Yedi yıldır düzenlenen yarışmaya şu ana kadar 3 milyona yakın kişi katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı