508 öğrencinin okula dönmesi için çalışma başlatıldı
Eğt.-Kült. 23.01.2023 15:41:00 0

508 öğrencinin okula dönmesi için çalışma başlatıldı

Isparta'da 508 öğrencinin okula dönmesi için çalışma başlatıldı

ISPARTA (AA) - Isparta'da, Milli Eğitim Bakanlığınca kayıt dışı öğrencilerin eğitime dahil edilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamında tespit edilen 508 öğrencinin okula dönmesi için çalışma yürütülüyor.

Proje çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde ortaokulu bitirdikten sonra liseye başlamayan veya lisede eğitimine ara veren 508 öğrenci olduğunu tespit etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan ekipler, bu gençlerle ve aileleriyle bire bir görüşme gerçekleştirmeye başladı.

Çalışmalarda, inşaatta, berberde, markette çalışan öğrencilerle karşılaşan ekipler, hiçbir iş yapmadan evde oturan kız çocuklarına da rastladı.

- "Okulu bıraktığıma pişman oldum"

Kasap olup, para kazanmak için iş hayatına atılmak istediği için 10. sınıfta okulunu bıraktığını ifade eden 17 yaşındaki Volkan Kapar da ekiplerin ikna çabası ile Mesleki Eğitim Merkezine (MESEM) kaydını yaptırdı.

Eğitimine devam etme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getiren Kapar, "Okulu bıraktıktan sonra kasap dükkanında çırak olarak işe başladım. Bir süre sonra okulumu özlemeye başladım. Okulu bıraktığıma pişman oldum. Bugün çalıştığım yere gelerek bana hem okuyup hem para kazanabileceğimi söylediler. Ben de yeniden okumaya karar verdim. Bu beni çok mutlu etti. Hem okuyup hem de diploma sahibi olacağım." ifadelerini kullandı.

- "Şu ana kadar 162 öğrenci döndü"

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Tekin de kentte eğitimini yarıda bırakan 508 öğrencinin tamamını okula yeniden kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Şu ana kadar il genelinde eğitimini yarıda bırakan 162 öğrencinin okula dönmesinin sağlandığını bildiren Tekin, şöyle konuştu:

"Okulu yarıda bırakan öğrenciler için bir komisyon kurduk. İlçe, belde, kasaba ve kent merkezi, nerede olursa olsun okulu yarıda bırakan öğrencilerin evlerini ve çalıştıkları iş yerlerini tespit ederek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Velilerimize ve öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeleri yaparak öğrencilerimizin kaydını Açık Öğretim ya da Mesleki Eğitim Merkezlerine (MESEM) yaptırıyoruz. Volkan'ı da ailesini ziyaretimizin ardından iş yerinde gördük. Kaydını da MESEM'e yaptık. Hiçbir öğrencimizin eğitimden uzak kalması düşünülemez."


Haber Kaynak : AA2

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

9.8° / 8.4°

Adana'da FETÖ şüphelisi yakalandı

Adana'da metruk evde bulunan erkek cesediyle ilgili 1 zanlı tutuklandı

Mersin merkezli 6 ilde yasa dışı bahis operasyonunda 17 zanlı yakalandı

Adana'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Depremzedeler için Azerbaycan'dan gönderilen yardım malzemeleri Kahramanmaraş'a ulaştı

Adıyaman'da çalınan motosiklet Kahramanmaraş'ta bulundu

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı 11 katlı 3 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı

TOKİ Başkanı Bulut, Kahramanmaraş'ta incelemede bulundu

Adıyaman'da "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bini aştı

Deprem bölgesinde 22 bin konutun daha temeli atıldı

Göksun Belediyesi “Deprem Gerçeği ve Göksun” Konulu Panel Düzenliyor

Hatay'da depremlerde ağır hasar alan 3 bina kontrollü yıkıldı

Malatya Kuşdoğan Mahallesi'ndeki 30 köy evinin yapımında sona yaklaşıldı

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evlerinin inşası sürüyor

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Gaziantep'te

Yeşilyurt'taki depremzedelerin köy evleri inşa ediliyor

Antalya'da 32 düzensiz göçmen yakalandı

Kayseri'de köpek dövüştüren 37 kişiye 150 bin 35 lira ceza uygulandı

Hatay merkezli telefonla dolandırıcılık operasyonunda 44 zanlı yakalandı

Gaziantep'te sahte para operasyonunda 2 şüpheli yakalandı