Adana'da 4 yıl önce 600 gram doğan çocuk ailesiyle hastaneyi ziyaret etti

Adana

Adana'da 4 yıl önce 600 gram doğan çocuk ailesiyle hastaneyi ziyaret etti

ADANA (AA) - Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 yıl önce 600 gram olarak dünyaya gelen Hasan, ailesiyle kendisinin hayata tutunmasını sağlayan sağlık personeline ziyarette bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, ev hanımı Çiçek Haştaş, ikinci çocuğuna 26 haftalık hamileyken 18 Kasım 2018'de şikayetleri nedeniyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Kadın hastalıkları ve doğum servisindeki kontrolde, bebeğin sezaryenle alınması gerektiğine karar verildi.

Sezaryenle 600 gram olarak dünyaya gelen ve Hasan adı verilen bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Bu sırada gözlerinden de ameliyat edilen Hasan, 5,5 kiloya ulaşınca taburcu edildi.

Prematüre olarak doğduğu hastaneye annesi ve ağabeyi ile ziyarette bulunan 4 yaşındaki Hasan, kendisinin hayata tutunmasını sağlayan sağlık personeliyle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzman Dr. Mustafa Kurthan Mert, Hasan'ı yoğun bakımda kaldığı sürede solunum cihazında takip ettiklerini belirterek, "Hasan'ın akciğerlerinin kapasitesini artıracak tedaviler uyguladık. 90'ıncı gün solunum desteğine ihtiyacı kalmamıştı. Tam beslenir hale gelince taburcu ettik. Şimdi onun 4 yaşına geldiğini ve sağlıklı olduğunu görmek hepimizi mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Hasan'ın tedavi sürecinde ümidini hiç kaybetmediğini belirten anne Haştaş da oğlunu hayata bağlayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. ​​​​​​​


Haber Kaynak : AA2

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı