Adana
Sağlık 25.10.2023 14:35:00 0

Adana'da depremzede çocuklar için "Çocuk İyilik Merkezi" açıldı

Adana'da depremzede çocuklar için "Çocuk İyilik Merkezi" açıldı

ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), depremde uzuvlarını kaybeden çocukların psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonlarının sağlanacağı Çocuk İyilik Merkezi törenle açıldı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Mithat Özhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden çocukların en çok etkilenenlerden olduğunu söyledi.

Bilimin, insanlık için bir rehber olduğunu aktaran Tuncel, şöyle konuştu:

"Toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak. Merkez, çocukların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır."

Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi'nin tedavi merkezi olmasının ötesinde, çocukları afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyonunun bulunduğunu da belirtti.

Çocukların yaşadıkları travmaları atlatmalarına, bedensel ve ruhsal yaralarını iyileştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra eğitimleri için burs sağladıklarını vurgulayan Tuncel, "Çocuk İyilik Merkezi, çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek ve onlara umut olmak için toplumumuzun bir araya gelmesinin güzel bir örneğidir. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır." diye konuştu.

Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin de 33 yıldır Türkiye'nin sosyal, ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirtti.

Depremlerin ardından yaşanan acı tecrübenin unutulmasının mümkün olmadığını aktaran Özyeğin, "Bizlere düşen bu acıların yaralarını sarmak ve her zaman umutları yeşertmek için çalışmak. Bugün de bunun için bir aradayız." dedi.

Törenin ardından katılımcılar, Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki şu an geçici binada hizmet veren Çocuk İyilik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Çukurova Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen Çocuk İyilik Merkezi'nin destekçileri arasında Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Fiba Grubu, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Bridge To Türkıye Fund, Turkish Philanthropy Funds, Türkiye Bankalar Birliği ve ABD'deki Türk Dernekleri Birliği yer alıyor.

Çocuk İyilik Merkezi, depremden etkilenen, 21 yaşından küçük tüm çocuklara ve gençlere en ileri teknoloji ile ortopedik ve psikolojik destek vermenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleriyle eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlayacak.​​​​​​​


Haber Kaynak : AA2

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı