Adıyaman'da çiftçilere 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Adıyaman

Adıyaman'da çiftçilere 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Adıyaman Valiliği ve İl Özel idaresi tarafından desteklenen "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün organizasyonunda çiftçilere 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Tarım Kredi Kooperatifi bahçesindeki fidan dağıtım etkinliğinde konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan kentte, çiftçilerin alternatif ürünlere ve meyveciliğe olan ilgisinin her geçen gün artığını söyledi.

Çuhadar şöyle devam etti:

"Çiftçilerimizi desteklemeye yönelik Tarım İl Müdürlüğümüzün koordinesinde gerek İl Özel İdaresi olarak gerekse de Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak destek veriyoruz. Çiftçilerimizin gelirini artırmak ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Bugünde dağ bölgesindeki köylü ve çiftçilerimizin bizlerden talep ettiği 6 bin adet ceviz fidanlarını dağıtıyoruz. Bu fidanların 4 bin adetini il merkezinde, 2 bin adetini de Çelikhanlı çiftçilerimize dağıtacağız. Yine Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 40 bin adet nar, 5 bin adet badem fidanını önümüzdeki günlerde Kahta, Samsat ve Sincik ilçelerimize dağıtacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve kırsaldaki vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için çiftçilerimizi her daim desteklemeye devam edeceğiz."

Etkinliğe, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve çiftçiler katıldı.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı