Antalya'da fener alayında 400 metrelik Türk bayrağı açıldı

Antalya

Antalya'da fener alayında 400 metrelik Türk bayrağı açıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında, 400 metrelik Türk bayrağı taşındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi'ndeki varyantta fener alayı düzenlendi. Türk bayrağı, dövizler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarını taşıyan binlerce Antalyalı, Konyaaltı Beach Park girişinde bir araya geldi.

Güvenlik ekipleri, Seyir Terası mevkisinde bariyerler kurarak geçiş sırasında katılımcıların üst aramasını yaptı. Polis, caddeye açılan ara sokakları da güvenlik şeritleriyle kontrol altına aldı.

Katılımcılar, taşıdıkları 400 metrelik Türk bayrağı ve fenerlerle Konyaaltı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile beraberindekiler de "Cumhuriyet için Antalya El Ele" yazılı pankart taşıdı.

Böcek, meydanda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, gazileri ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Atatürk'ün yaşamı boyunca birçok devrime imza attığını ancak en büyük devriminin Cumhuriyet olduğunu belirten Böcek, "İnanıyorum ki özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü ve en büyük güvencesi olan Cumhuriyet'imiz, geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin omuzlarında çok daha ileriye taşınacaktır. Atamızın da söylediği gibi 'Ey yükselen yeni nesil, Cumhuriyet'i biz kurduk onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizsiniz." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının başlayacağına işaret eden Böcek, 99 yıldır olduğu gibi Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da bilimin, sanatın ve kültürün ışığında bir ülke için yorulmadan yürüyeceklerini kaydetti.

Etkinlikte şarkıcı Sefo konser verdi.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı