Tarih: 04.12.2014 10:33

İdari personelin mağduriyeti giderildi

Facebook Twitter Linked-in

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 2 Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan şunları söyledi. "Üniversitemizin Tıp Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki idari personelin her yıl Temmuz ayından itibaren yılsonuna kadar, rektörlüğe bağlı diğer birimlerde çalışan memurlarla karşılaştırıldığında, maaşlarının düştüğü görülmekteydi. Üyelerimizin şikâyetlerini önemseyen Sendika Şubemiz idari personelin mağduriyetini önlemek adına hak arayışına girerek döner sermaye gelirinden kaynaklı yanlış uygulamanın personel lehine sonuçlanmasını sağladı."

Furkan, yaptığı açıklamada, üniversitelerin Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Araştırma ve Uygulama Hastanelerinde görevli personelin bir kısım Ek Ödemelerinin Döner Sermaye Bütçesinden karşılandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Döner sermaye gelirinin maaşa yansıtılmasıyla memurların vergi matrahı kısa sürede dolunca Tıp Fakültesi ve benzer birimlerde çalışan memurların maaşlarında giderek birkaç ayda vergi dilimine girdiği için  diğer kurumlardaki memurların aylıklarının altına sürekli düşmekteydi. Aslında bu problem, sendikamız Genel Merkez Yönetiminin Hükümetle yaptığı Toplu Sözleşme Hükümleri ile çözüme kavuşmuştu. Döner Sermaye ek ödemesiyle 666 sayılı KYK ek ödemesi mevzuatta idari personel lehine tam açıklanmadığından bu durumu sendika toplu sözleşme masasına götürerek ‘fark ödenmesi' şeklinde sonuçlandırmıştı. Uygulamada  Yükseköğretim kurumları hastaneleri bu farkı kendilerine göre yorumladıklarından dolayı 2012 yılından beri memurlarda sürekli gelir kaybına neden olmuştur."

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2 Üniversite Şubesinin ısrarla konunun üzerine gittiğini,  YÖK ve Maliye Bakanlığıyla yapılan yazışmaların üyeler lehine sonuçlandığını belirten Şube Başkanı açıklamasında "Sendikamızın başlattığı, Şubemiz Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu Başkan Yardımcısının konuyu takip etmesi ile hak arayış mücadelesi üyelerimizin lehine sonuçlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılan yazışmalarla bütün üniversitelerce ek ödemede ‘aylık karşılaştırma yapılarak aradaki farkın ilgililere net olarak ödenmesi' sağlandı. Üniversite hastanelerinin 2012 yılından itibaren geçerli olmak üzere bünyelerinde görev yapan personelin maaşlarındaki yanlış uygulamadan doğan mağduriyeti gideren fark ödemeyi en kısa sürede yapmalarını bekliyoruz." dedi. (MURAT KAVUN)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —