Aşık Veysel memleketi Sivas'ta 2023 yılı boyunca anılacak

Aşık Veysel memleketi Sivas

Aşık Veysel memleketi Sivas'ta yıl boyu anılacak

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, UNESCO'nun 2023 yılını "Aşık Veysel'i Anma ve Kutlama Yılı" ilan etmesi dolayısıyla memleketi Sivas’ta yıl boyunca etkinlik düzenleneceği belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Turizm Platformu Toplantısı, Cumhuriyet Üniversitesinde Vali Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Şimşek, Sivas'ın sahip olduğu birçok zenginliğin çeşitli alanlarda yapılacak tanıtım faaliyetleriyle geniş kitlelere ulaşacağını, sağlık, doğa, kültür, tarih ve daha birçok alanda tüm paydaşlarla birlikte turizmde büyük bir mesafe alınacağını vurguladı.

Turizm sektöründe öngörülen faaliyet ve yatırımları yakından takip ettiklerine, somut proje ve fikirler ile kentin turizmde atağa kalkacağına dikkati çeken Şimşek, "Önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan yüksek hızlı tren, Sivas turizmine büyük ölçüde katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Şimşek, Sivas'ın sağlık, kültür ve doğa turizminde büyük potansiyele sahip olduğunu aktararak, yapılacak yatırımlar ve alınacak tedbirlerle şehrin ziyaretçi akınına uğrayacağını belirtti.

- "Aşık Veysel'i hakkıyla anacağız"

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 50. yılı nedeniyle 2023 yılının UNESCO tarafından Aşık Veysel yılı ilan edilmesinin Sivas için önemli olduğunu belirten Şimşek, "Sene boyunca Aşık Veysel'in şiiri, nağmesi, inancı dile gelecek. Sivas’ın dünyaya hediye ettiği bu büyük değeri kendi toprağında hakkıyla anacağız." ifadelerini aktardı.

Toplantıda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da şehrin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik yapıkları faaliyetleri anlattı.

 


Haber Kaynak : AA2

Anahtar Kelimeler: Veysel memleketi Sivas' boyunca anılacak
Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı