Bisikletçiler depremzede çocuklara glütensiz ürün dağıtmak için pedal çeviriyor

Bisikletçiler depremzede çocuklara glütensiz ürün dağıtmak için pedal çeviriyor

Bisikletçiler depremzede çocuklara glütensiz ürün dağıtmak için pedal çeviriyor

ADANA (AA) - Kocaeli Bisiklet ve Doğa Spor Kulübü (KOBİDOS), bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği "Glütensiz Yaşam Turu" kapsamında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere ulaşmak üzere Adana'dan yola çıktı.

Kulüp üyesi gönüllü 13 bisikletçi, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği işbirliğinde farkındalık oluşturmak için özel tasarlanan formalarıyla Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Hatay güzergahında bir hafta pedal çevirecek.

Bisiklet tutkunları, ulaştıkları kentlerde 0-18 yaş arasındaki çölyak ve PKU hastalarına, içinde glütensiz ürünler bulunan paketler dağıtacak.

KOBİDOS Başkanı Tuğberk Atar, AA muhabirine, çölyak ve PKU hastalığının farkındalığını artırmak için bisiklet turu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gönüllü bisikletçilerin benzer bir hastalığı bulunmadığını dile getiren Atar, şöyle devam etti:

"Amacımız çölyak farkındalığını, glüten rahatsızlığını dile getirmek ve depremzedelerin yanında olduğumuzu belirtmek. Bunun için Adana'dan başlayacak rotamızda Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Hatay olarak yaklaşık 650 kilometre pedal çevrilecek."

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Ertan Şeras ise, "Güzel bir çalışma oldu. O yüzden mutluyuz. İnşallah devamını da getireceğiz." diye konuştu.

Adana Çölyak Derneği Başkanı Safiye Şumnu, "KOBİDOS bizler için pedal çeviriyor. Bu sayede de çölyak hastalığının farkına daha çok varılacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın da katıldığı Seyhan Belediyesi Engelsiz Glütensiz Kafe'nin açılışında yer alan 13 bisikletçi, etkinliğin ardından Osmaniye'ye hareket etti.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı