Depremde dağdan kopan kaya parçaları Malatya'daki türbe mescidini yıktı

Depremde dağdan kopan kaya parçaları Malatya

Depremde dağdan kopan kaya parçaları Malatya'daki türbe mescidini yıktı

MALATYA (AA) - Malatya'nın Darende ilçesindeki bir türbe, Kahramanmaraş merkezli depremlerde dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle zarar gördü.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Darende ilçesinde, sarsıntının etkisiyle yamaçlardan ayrılan parçalar bölgedeki türbeye zarar verdi.

Ilıca Mahallesi'nde bulunan ve Horasan erenlerine ait olduğu bilinen türbenin mescit bölümü, yaklaşık 300 metre yukarıdan yuvarlanan kaya parçaları nedeniyle hasara uğradı.

Ziyaretgahın içerisinden geçen kayalar, mescidin duvarları ve çatısını yıkarak kullanılamaz hale getirdi, kabirlerin bulunduğu kısma ise zarar gelmedi.

Mahalle sakini Hanifi Özbey, AA muhabirine, ikinci depremden sonra dağlardaki kayaların mescide zarar verdiğini anlattı.

Deprem esnasında büyük gürültü duyduklarını aktaran Özbey, "Depremden sonra dağlardan büyük kayalar kopup gelmiş, ziyaretin mescit bölümünü delip geçmiş ama türbe kısmına hiçbir zarar vermemiş." dedi.

Mahalleli Mehmet Kır da "Çok kar olmasına rağmen çıkıp geldim. Kayaların mescide zarar verdiğini gördüm. Burada akan sular kesilmişti. Sonraki günlerde suların artarak çoğaldığını gördüm." diye konuştu.

Zeliha Kır ise deprem anında duyduğu yüksek ses nedeniyle korktuğunu ve bayıldığını dile getirdi.
 


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı