Depremde evi yıkılınca ailesi için konteyner üretti, şimdi taleplere yetişemiyor

Depremde evi yıkılınca ailesi için konteyner üretti, şimdi taleplere yetişemiyor

Depremde evi yıkılınca ailesi için konteyner üretti, şimdi taleplere yetişemiyor

HATAY (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evi yıkılan ve ailesinin barınması için atölyesinde konteyner ev yapan Bilal Bilgiç, talep üzerine afetzedelere maliyetine konteyner üretmeye başladı.

Depremde evinin yıkılmasının ardından ailesiyle Muradiye Mahallesi'ndeki mobilya atölyesine gelen ve burada konaklayan Bilgiç, demir çelik işinden de anladığı için ailesine konteyner yapmaya karar verdi.

Atölyesindeki 10 işçiyle ilk konteyner üretiminde başarılı olan Bilgiç, depremzedelerden gelen talep üzerine istedikleri ölçülerde de konteynerler üretmeye başladı.

Depremzedeler için iskelet kısmında çelik, panelinde sac ve zemininde de parke kullandığı konteyner üreten Bilgiç, şimdiye kadar 30 konteyneri teslim etti.

- "Milletimize yardım etmeye çalışıyoruz"

Bilgiç, AA muhabirine, deprem öncesi atölyesinde mobilya imalatı yaptığını ancak demir çelik işlerinden de anladıklarını söyledi.

Depremde büyük bölümü yıkılan evlerinden çıkmayı başardıklarını anlatan Bilgiç, barınma sorununu çözmek için konteyner yapmaya karar verdiğini belirtti.

Bilgiç, atölyesinde işçileriyle ilk konteyneri yapmasının ardından depremzedelerden de talep gelmeye başladığını dile getirdi.

Konteyner üretimini para kazanmak için yapmadığını vurgulayan Bilgiç, "Burada kar amacı gütmedik. Sırf buradaki barınma sorununu çözmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştık. Konteyneri yapıp maliyetine veriyoruz. Milletimize yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.

Bilgiç, şu anda yaptıkları konteynere çok fazla talep olduğunu ve siparişlere yetişemediklerini kaydetti.


Haber Kaynak : AA2

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi